Rusia a amânat Jocurile Prieteniei

Publicat:

Rusia a amânat Jocurile Prieteniei

Jocurile Mondiale ale Prieteniei, o alternativă lansată de Rusia la Jocurile Olimpice de la Paris, au fost amânate pentru 2025, a anunţat marţi Maxim Agapitov, preşedintele Federaţiei ruse de haltere, conform EFE, potrivit stiripesurse.ro.

”Jocurile prieteniei au fost planificate. Ştiu oficial că jocurile au fost amânate pentru anul viitor”, a declarat oficialul rus într-o conferinţă de presă, citat de agenţia rusă Interfax.


Citeşte şi: Partidul Republican îl nominalizează oficial pe Trump drept candidatul său la preşedinţie – Stiripesurse.md

Potrivit lui Agapitov, ”din cauza amânării Jocurilor Prieteniei calendarul nostru (al competiţiilor) se modifică, pentru anul acesta nu am mai planificat alte evenimente internaţionale importante, întrucât, fireşte, Jocurile Prieteniei au exclus restul pregătirilor şi competenţelor”.

Rusia a amânat Jocurile Prieteniei

Anterior, postul de televiziune Match TV a relatat că directorul general al comitetului de organizare al Jocurilor Prieteniei, Alexei Sorokin, şi-a părăsit funcţia pe 5 iulie, dar va rămâne alături de acest eveniment întrucât în calitate de consilier. El a fost înlocuit de vicepreşedintele Federaţiei Europene de Box Thailandez (Federaţia Europeană de Muaythai), Dmitri Putilin.

Jocurile Mondiale ale Prieteniei, urmau să fie organizate la Moscova şi Ekaterinburg în luna septembrie 2024.

Cu sportivii ruşi excluşi de la evenimentele internaţionale majore din cauza scandalurilor de dopaj şi a războiului din Ucraina, Rusia a propus organizarea de competiţii alternative.

Rusia a amânat Jocurile Prieteniei

Este cazul Jocurilor BRICS, care s-au desfăşurat la Kazan în iunie anul trecut, şi ale Jocurilor Viitorului, desfăşurate în februarie tot în acel oraş şi care au combinat sportul tradiţional cu tehnologiile digitale de înaltă calitate.

Posibilitatea ca Jocurile Prieteniei să fie amânate a fost discutată în presa rusă timp de o lună, principalele motive fiind problemele de securitate şi că organizarea lor imediat după Jocurile Olimpice de la Paris nu ar permite prezenţa sportivilor occidentali care şi-au exprimat dorinţa de a participa în acest eveniment.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Drapelul R.Moldova, înmânat sportivilor care pleacă la JO de la Paris

Drapelul R.Moldova, înmânat sportivilor care pleacă la JO de la Paris Drapelul Republicii Moldova a fost înmânat celor 26 de sportivi din țara noastră, care...

Gabriel Resources obține suspendarea provizorie a deciziei prin care a pierdut procesul intentat României

Gabriel Resources obține suspendarea provizorie a deciziei prin care a pierdut procesul intentat României Centrul Internaţional de Reglementare a Disputelor privind Investiţiile de pe lângă...

SHS anunță ploi însoțite de descărcări electrice în centrul și nordul țării

SHS anunță ploi însoțite de descărcări electrice în centrul și nordul țării Meteorologii anunță condiții de instabilitate în nordul și centrul țării. Potrivit SHS, în intervalul...

Guvernul ‘respinge’ starea de urgență în agricultură

Guvernul 'respinge' starea de urgență în agricultură O eventuală stare de urgență cerută de agricultori în contextul secetei nu este luată în calcul de Guvern....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.