Rusia a arestat trei spioni ucraineni

Publicat:

Serviciile de securitate ruse (FSB) au anunţat joi că au arestat trei spioni ucraineni, dintre care unul pregătea un “atac” cu explozibili, pe fondul unei creşteri a tensiunilor între cele două ţări, relatează France Presse, potrivit agerpres.

FSB nu a precizat în ce regiuni sau la ce dată au fost arestaţi aceşti presupuşi spioni ucraineni.


Citeşte şi: WTA suspendă turneele de tenis feminin organizate în China – Black News

Potrivit unui comunicat, doi dintre ei “au sosit în Rusia pentru a culege informaţii şi a face înregistrări foto şi video ale unor instalaţii de importanţă strategică vitală şi ale infrastructurii de transport”.

“În vehiculul pe care îl foloseau au fost găsite o armă cu ţeavă scurtă şi una automată, precum şi echipament de protecţie individuală”, adaugă FSB.

Potrivit FSB, cei doi bărbaţi “au mărturisit că au fost recrutaţi” de serviciile de securitate ucrainene, SBU, în schimbul unei recompense de 10.000 de dolari.

Cel de-al treilea presupus agent “a fost arestat în flagrant cu mijloace distructive în drum spre locul crimei”.

Potrivit FSB, acesta a fost arestat cu două dispozitive explozive improvizate echivalente cu 1,5 kg de TNT. El “a trecut ilegal graniţa rusă” şi urma “să echipeze depozitele” cu explozibili.

Rusia anunţă în mod regulat arestarea unor persoane pe care le prezintă ca spioni sau “sabotori” ce lucrează pentru Ucraina, în special în Crimeea, peninsula pe care a anexat-o în 2014.

Citeşte şi: Cine este noul CEO la Twitter: un expert în învățare automată și AI în vârstă de 37 de ani – Black News

Arestările anunţate joi au loc pe fondul unei creşteri a tensiunilor dintre cele două ţări, Kievul afirmând că se teme de o invazie iminentă, în timp ce Moscova este acuzată că a masat trupe la graniţă.

Rusia neagă orice intenţie beligerantă şi acuză Ucraina că este o “ameninţare” pentru ea, iar NATO că doreşte să se extindă până la graniţele sale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; a fost detectată gripă aviară

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; animalele erau pozitive la gripă aviară Zeci de tigri şi lei în captivitate au...

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.