Rusia a comemorat 15 ani de la atacul terorist asupra unei şcoli din Beslan

Publicat:

Rusia a organizat duminică o serie de evenimente solemne pentru a comemora 15 ani de la luarea de ostatici sângeroasă de la o şcoală din Beslan, din regiunea izolată Caucazul de Nord, relatează DPA, potrivit agerpres.

Supravieţuitori, localnici şi vizitatori au adus flori şi fotografii în fosta şcoală gimnazială, care astăzi este un memorial în acest mic oraş.


Citește și : Protestatarii din Hong Kong încearcă să blocheze drumul spre aeroport

Un număr total de 334 de persoane, dintre care 186 de copii, au fost ucise în timpul acestei luări de ostatici, care a durat trei zile, din republica rusă Osetia de Nord în 2004.

Aproximativ 30 de extremişti islamişti au luat ostatici peste 1.100 de profesori, elevi şi părinţi, fără mâncare şi apă, în şcoală, la începerea noului an şcolar.

Situaţia a escaladat la 3 septembrie după ce o explozie a fost urmată de un schimb de focuri de o oră cu forţele speciale.

Mulţi supravieţuitori acuză autorităţile ruse că au pus în pericol vieţile ostaticilor. În plus, Asociaţia Victimelor de la Beslan spune că operaţiunea de salvare nu a fost pregătită cu atenţie şi nici nu a fost controlată corespunzător.

Citește și : Petrolierul iranian Adrian Darya pare să se îndrepte spre Siria

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg a decis în favoarea familiilor în 2017 şi a dispus ca statul rus să le plătească acestora trei milioane de euro drept compensaţii pentru durerea şi suferinţa prin care au trecut.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.