Rusia a creat uniforma militară ‘invizibilă’. Are doar 350 g și încape într-un buzunar

Publicat:

Rusia a creat uniforma militară ‘invizibilă’. Are doar 350 g și încape într-un buzunar

Federația Rusă anunță că a creat „arma viitorului” pe care o va folosi în următoarele săptămâni în războiul din Ucraina.

Rusia spune că a creat un „costum de invizibilitate” pentru a-și deghiza și proteja trupele de camerele de termoviziune ale forțelor armate de pe front, raportează Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), citând presa de la Kremlin.


Citeşte şi: Maia Sandu a discutat cu antreprenorii din Fălești – Stiripesurse.md

Potrivit presei, compania rusă HiderX a creat un „costum invizibil” care îi va masca și proteja pe soldații ruși de echipamentele de termoviziune ucrainene.

HiderX susține că acest costum este acoperit cu o compoziție chimică nespecificată și este dezvoltat în întregime cu ajutorul tehnologiei rusești, potrivit stiripesurse.ro.

Rusia a creat uniforma militară ‘invizibilă’. Are doar 350 g și încape într-un buzunar

Compania a mai spus că „costumul invizibil” cântărește aproximativ 350 g și poate încăpea într-un buzunar. Se pare că testarea costumului va fi finalizată până la sfârșitul lunii ianuarie 2024.

În octombrie 2023, ministrul transformării digitale, Mikhailo Fedorov, a anunțat că dezvoltatorii ucraineni ai platformei Brave1 au creat o mantie de invizibilitate pentru militari.

Aceasta va proteja împotriva aparatelor de termoviziune inamice și a dronelor cu camere de termoviziune.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Extremista Șoșoacă nu poate candida la prezidențiale din România

Extremista Șoșoacă nu poate candida la prezidențiale din România CCR a transmis sâmbătă seară un comunicat de presă în care a precizat că a respins...

De mâine, alegătorii pot solicita votarea la domiciliu, la urna de vot mobilă

De mâine, alegătorii pot solicita votarea la domiciliu, la urna de vot mobilă Comisia Electorală Centrală informează că începând cu 7 octombrie 2024, pot fi...

Noi atacuri aeriene asupra orașelor Kiev și Odesa

Noi atacuri aeriene asupra orașelor Kiev și Odesa Rușii au lansat noi atacuri aeriene asupra orașelor Kiev și Odesa în noaptea de sâmbătă spre duminică....

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco: „Istoria cu impunerea plății poliței de asigurare medicală este un fals și o sperietoare pentru a distruge încrederea oamenilor”

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco: „Istoria cu impunerea plății poliței de asigurare medicală este un fals și o sperietoare pentru a distruge încrederea oamenilor” Ministrul Sănătății,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.