X

Rusia a deschis un muzeu cu obiectele luate din casele ucrainenilor, din timpul războiului, pentru a arăta „asemănarea dintre ruși și ucraineni”

Rusia a deschis un muzeu cu obiectele luate din casele ucrainenilor, din timpul războiului, pentru a arăta „asemănarea dintre ruși și ucraineni”

Mai multe obiecte luate din casele ucrainenilor au fost expuse într-un muzeu din Nefteiugansk, districtul autonom Hanțî-Mansi, Siberia de Vest, în numele „frăției celor două națiuni”, relatează ziarul ceh Blesk, citat de Libertatea.ro.

Un videoclip al portalului NEFT realizat la expoziție arată arme și echipamente militare, cărți, ziare, plăcuțe de înmatriculare și documente ucrainene, casetofoane, medalii și certificate. Toate acestea sunt aduse din Ucraina, din așa-numitele „zone de operațiuni militare speciale”, cum sună termenul formal din Rusia.

„Exponatele au fost primite de la voluntari care s-au întors din misiunile umanitare”, scrie NEFT. Scopul este să se demonstreze „asemănarea dintre ruși și ucraineni” și să arate „frăția națiunilor care făceau parte din fosta URSS”.

Citește și Putin ar putea termina în Ucraina ce-a început Hitler în Germania

„Prin expoziție am vrut să arătăm importanța istoriei noastre comune, care se scrie și acum. Să vorbim despre frăția națiunilor, despre marea URSS puternică, unde au fost realizate multe invenții care sunt folosite și astăzi”, a declarat „curatorul” Denis Gribkov, șeful sindicatului care îi reprezintă pe rezerviștii din Marina rusă.

„Încă nu avem multe exponate, dar muzeul va fi îmbogățit. Dacă cineva are ceva ce ne poate trimite, am fi recunoscători“, a adăugat Gribkov.

Organizatorii expoziției își propun să invite la muzeu și grupuri de școlari, „pentru care vor fi organizate evenimente educative”.

Tags: razboirusiaucraina
Război in Ucraina