Rusia a doborât patru rachete americane deasupra teritoriului său

Publicat:

Armata rusă a afirmat luni că a doborât patru rachete HARM de fabricaţie americană deasupra teritoriului său, pe cerul regiunii ruse Belgorod la frontiera cu Ucraina, unde Moscova duce o ofensivă de la începutul lui februarie, informează AFP, potrivit agerpres.

“Patru rachete anti-radar americane HARM au fost doborâte în spaţiul aerian al regiunii Belgorod”, a anunţat Ministerul Apărării rus, în raportul său zilnic postat pe Telegram, fără alte precizări.


Citeşte şi: Miniştrii energiei din UE încearcă să ajungă la un acord asupra plafonării preţului gazului – Black News

Localităţile şi infrastructurile din regiunea Belgorod au de suferit frecvent din cauza tirurilor, adesea mortale, atribuite de Moscova armatei ucrainene.

Rachetele americane AGM-88 HARM sunt rachete tactice aer-sol concepute pentru a căuta şi distruge sistemele de apărare aeriană ale adversarilor echipate cu radar.

Citeşte şi: Accident HORROR! 19 oameni au murit într-un tunel din Afganistan – VIDEO – Black News

Statele Unite au adaptat rachetele antiradar AGM-88 “HARM” pentru avioanele de vânătoare MiG-29 ale Forţelor Aeriene Ucrainene. În august, Colin Kahl, secretarul adjunct pentru afaceri politice în Departamentul american al Apărării, a subliniat că SUA au furnizat Ucrainei mai multe rachete HARM pe care le-au reconfigurat pentru a putea fi lansate de avioane MIG-29, deşi au fost concepute pentru avioanele americane.

Rusia a declanşat în 24 februarie o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Câte miliarde cheltuie Rusia pentru a distruge Ucraina

Câte miliarde cheltuie Rusia pentru a distruge Ucraina În dimineața zilei de 26 august, armata rusă a lansat un atac masiv asupra Ucrainei folosind rachete...

Ucraina a testat cu succes prima sa rachetă balistică

Ucraina a testat cu succes prima sa rachetă balistică Președintele ucrainean Volodimir Zelenski anunță că Ucraina a  testat cu succes prima  rachetă balistică fabricată în...

Ucraina a declanșat o nouă ofensivă pe teritoriul Rusiei

Ucraina a declanșat o nouă ofensivă pe teritoriul Rusiei Armata ucraineană a declanșat o nouă ofensivă peste graniță, pe teritoriul Rusiei, transmite digi24. Citește și: Accident...

Lavrov tună şi fulgeră: ‘Ucraina încearcă să şantajeze Occidentul’

Lavrov tună şi fulgeră: 'Ucraina încearcă să şantajeze Occidentul' Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat marţi că cererile Ucrainei către Occident de a-i...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.