Rusia a furat oțel în valoare de 600 de milioane de dolari din uzinele și porturile din Ucraina

Publicat:

Rusia a furat oțel în valoare de 600 de milioane de dolari din uzinele și porturile din Ucraina, potrivit șefului celei mai mari companii siderurgice din Ucraina, Metinvest, citat de BBC, informează mediafax.

Firma deține uzina Azovstal, care a devenit ultimul refugiu al soldaților și civililor ucraineni în timpul devastării orașului Mariupol.


Citește și : Ucraina ignoră Rusia şi anunţă că va semna un acord pentru cereale doar cu ONU şi cu Turcia

Directorul general Yuriy Ryzhenkov a declarat că oțelul a fost transferat în Rusia și vândut mai departe, o parte din el fiind destinat clienților din Marea Britanie.

Kremlinul nu a făcut niciun comentariu.

Metinvest are sediul central în Mariupol, un centru pentru comerț și producție, care, după aproape trei luni de asalt neîncetat, a căzut în mâinile Rusiei în luna mai.

Ryzhenkov a declarat că 300 de angajați și 200 de rude ale angajaților au fost uciși în asaltul asupra uzinei Azovstal, care, împreună cu uzina sa soră Ilyich, reprezenta 40% din întreaga producție de oțel din Ucraina.

El a declarat că are informații că oțelul a fost transferat în Rusia și vândut pe piețele interne sau în țări din Africa și Asia.

“Ceea ce fac ei este practic un jaf. Ne fură nu numai produsele noastre, ci și unele dintre aceste produse care aparțin deja clienților europeni. Deci, practic, nu fură doar de la noi, ci și de la europeni”, a declarat Ryzhenkov pentru BBC.

Citește și : A cincea execuţie pentru trafic de droguri în Singapore

El a precizat că firma a documentat cât mai mult posibil despre furt și că se pregătește să întreprindă viitoare acțiuni legale.

“La un moment dat, rușii se vor confrunta nu doar cu instanțele internaționale, ci și cu cele penale. Iar noi ne vom îndrepta împotriva lor cu tot ce avem”.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident În ciuda înțelegerilor de securitate și ale pachetelor de ajutor militar promise...

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post)

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post) Săptămâna viitoare, la...

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.