Rusia a început să creeze o forță de atac militară care vizează orașul natal al lui Zelenski

Publicat:

Ucrainenii susțin că rușii au pregătit mai multe unități militare pentru a ataca Kryvyi Rih, orașul natal al președintelui Volodimir Zelenski, potrivit Reuters, informează mediafax.

Potrivit anunțului făcut miercuri, Rusia a început să creeze o forță de atac militară care vizează orașul natal al președintelui Zelenski. Orașul Kryvyi Rih, producător de oțel se află la aproximativ 50 kilometri de linia de front din sud.


Citește și : Igor Dodon cere alegeri anticipate în R.Moldova din cauza prețului la gaze naturale

„Rusia a început să creeze un grup de atac în direcția Kryvyi Rih. De asemenea, este foarte probabil ca inamicul să pregătească o contraofensivă ostilă cu planul ulterior de a ajunge la granița administrativă a regiunii Herson”, a declarat comandamentul militar din sud.

Armata ucraineană a mai anunțat că forțele rusești cercetează subsolurile din regiune pentru a le transforma în adăposturi antiaeriene și pentru a depozita echipamente militare.

Rusia controlează mai multe teritorii din sudul Ucrainei pe care le-a capturat în primele faze ale invaziei sale din 24 februarie. Marți, Kievul a anunțat că a recucerit 53 de sate din regiunea Herson.

Citește și : Taiwanul anunţă incursiunea a peste 20 de avioane militare chineze în timpul vizitei lui Nancy Pelosi

Ucraina a încercat să intensifice presiunea asupra pozițiilor Rusiei în regiunea Herson, importantă din punct de vedere strategic la Marea Neagră, și a folosit arme cu rază lungă de acțiune furnizate de Occident pentru a efectua lovituri asupra liniilor de aprovizionare și depozitelor de muniții rusești.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Generalul Sîrskîi, șeful armatei ucrainene, a dat ordinul acum în cel mai fierbinte punct de pe front

Generalul Sîrskîi, șeful armatei ucrainene, a dat ordinul acum în cel mai fierbinte punct de pe front Comandantul forțelor armate ucrainene, generalul Oleksandr Sîrskîi, a...

Dronă interceptată în apropierea centralei nucleare Kursk, care nu a fost afectată

Dronă interceptată în apropierea centralei nucleare Kursk, care nu a fost afectată Armata rusă a interceptat joi o dronă ucraineană lângă oraşul rus Kurceatov, dar...

NATO va discuta pe 12 octombrie autorizarea atacurilor ucrainene mai adânci în Rusia

NATO va discuta pe 12 octombrie autorizarea atacurilor ucrainene mai adânci în Rusia Secretarul general al NATO, Mark Rutte, a anunțat că la următoarea reuniune...

Noul şef al NATO, Mark Rutte, a ajuns azi la Kiev

Noul şef al NATO, Mark Rutte, a ajuns azi la Kiev Noul secretar general al NATO, Mark Rutte, a sosit la Kiev joi, la nici...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.