X

Rusia a interceptat un avion-spion deasupra Mării Baltice – VIDEO

Ministerul Apărării de la Moscova a anunțat joi că un avion de vânătoare Suhoi Su-27 a interceptat o aeronavă suedeză de recunoaștere care zbura cu transponderul oprit deasupra Mării Baltice, informează site-ul agenției de știri Tass, potrivit mediafax.

“O țintă aeriană care se apropia de frontiera de stat a Rusiei a fost observată de controlorii spațiului aerian rusesc. Un avion de vânătoare Su-27 din cadrul Forțele Aeriene a fost trimis să intercepteze ținta”, a anunțat Ministerul Apărării de la Moscova.

Citeşte şi: Diplomaţii americani au primit ordine să nu părăsească Venezuela. Washingtonul NU mai recunoaşte autoritatea lui Maduro

Avionul militar rus “s-a apropiat de obiect la o distanță sigură, l-a identificat drept un avion de recunoaștere Gulfstream al Forțelor aeriene suedeze care efectua un zbor cu transponderul oprit”, a adăugat Ministerul Apărării, precizând că, după acest incident, avionul suedez s-a îndepărtat de frontiera de stat a Rusiei, iar aeronava Su-27 s-a reîntors la bază.

Suedia, care nu este membră a Alianţei Nord-Atlantice, a exprimat îngrijorare în legătură cu acţiunile Rusiei, mai ales în contextul anexării regiunii ucrainene Crimeea în 2014.

Citește și: Atac armat în SUA! Cel puțin cinci oameni au fost omorâți – FOTO

Administraţia Vladimir Putin a avertizat recent că va reacţiona dacă Suedia şi Finlanda se apropie de NATO.

În luna mai 2018, Finlanda, Suedia şi Statele Unite au semnat un acord în sensul intensificării cooperării cu structurile militare al Alianței Nord-Atlantice.

Tags: avion spionGulfstreammarea balticaNATOrusiaSUASuediaSuhoi Su-27
Categorii: Știrile zilei