X

Rusia a preluat controlul localităţii Lozuvatka din estul Ucrainei

Rusia a preluat controlul localităţii Lozuvatka din estul Ucrainei

Ministerul rus al Apărării a afirmat că forţele sale au preluat controlul asupra localităţii Lozuvatka din sectorul Pokrovsk al regiunii Doneţk din Ucraina, unde au avut loc unele dintre cele mai încinse lupte de pe linia frontului, în războiul care durează de 29 de luni, relatează Reuters.

Statul Major al Ucrainei nu a făcut nicio referire la această localitate în raportările sale, dar a notat că în zonă se duc lupte grele. Bloggeri militari neoficiali au relatat despre pierderea a cel puţin alte două localităţi din acest sector, potrivit stiripesurse.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Forţele ruseşti au avansat încet în regiunea Doneţk din estul Ucrainei, obţinând câştiguri constante, progresive, de când au cucerit oraşul-cheie Avdiivka din regiunea Doneţk, în februarie.

Ministerul rus al Apărării a afirmat că grupul de forţe ”din centru” a cucerit Lozuvatka, la nord-vest de centrul regional de la Doneţk, deţinut de ruşi.

Totodată, a raportat că forţele sale au lansat atacuri asupra altor localităţi din acest sector şi au respins trei contra-atacuri ucrainene.

Oficialii ucraineni au raportat de câteva săptămâni că sectorul Pokrovsk este cuprins de cele mai grele lupte de-a lungul a o mie de kilometri.

Preşedintele Volodimir Zelenski a discutat de două ori despre acest sector, joi, cu comandantul Olexandr Syrskyi.

Sâmbătă, Statul Major General al Ucrainei a raportat că forţele sale au respins 17 atacuri în zonă, cu 10 confruntări încă în desfăşurare.

Citește și : O comisie specială parlamentară va identifica măsuri pentru depășirea crizei din agricultură

”Situaţia este dificilă, dar este sub controlul forţelor armate”, se arăta în raport.

Blogul militar neoficial ucrainean DeepState, care are popularitate, nu a făcut nicio referire la Lozuvatka în cel mai recent raport, însă în ultimele două zile a raportat căderea a două sate din acest sector Prohres şi Vovce.

Conturile oficiale ucrainene nu au confirmat aceste informaţii.

Tags: DoneţkLozuvatkaPokrovskrusiaucraina
Externe