Rusia a ratat ultima șansă de a da o lovitură decisivă Ucrainei în acest război (analist militar)

Publicat:

Rusia a ratat ultima șansă de a da o lovitură decisivă Ucrainei în acest război (analist militar)

Rusia a ratat ocazia de a călca Ucraina în picioare și de a obține câștiguri notabile pe câmpul de luptă, a declarat marți fostul general-maior australian Mick Ryan.

„Rusia a construit un impuls strategic cu atacurile sale asupra Ucrainei în ultimele șase luni. Cu toate acestea, a eșuat în mare măsură în a-și exploata oportunitățile“, a scris Ryan, membru al Centrului pentru Studii Strategice și Internaționale, pe X (fostul Twitter). “Rusia pare să fi irosit ceea ce ar fi putut fi ultima sa șansă de a da o lovitură decisivă Ucrainei în acest război”, a spus el, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Fostul general a declarat că Rusia a ratat o oportunitate de a obține câștiguri la sfârșitul anului 2023, când Ucraina și-a încheiat contraofensiva nereușită, rămânând fără muniții și personal.

Ryan a susținut că “în ultimele șase luni rușii nu au reușit, în general, să capitalizeze această convergență de oportunități”.

Această situație, a spus el, “a fost probabil cea mai bună oportunitate a Rusiei de a obține câștiguri semnificative pe câmpul de luptă, pe care le-ar putea transforma apoi într-o presiune politică și diplomatică semnificativ crescută asupra Ucrainei pentru negocieri de pace”.

El a subliniat progresele limitate ale Rusiei, observând că rușii au plătit cu sute de vieți pentru fiecare kilometru de teritoriu capturat. Acesta este un “randament slab al investiției – în orice război”, a spus Ryan. Iar numărul victimelor a crescut.

Rusia și-a folosit în mare parte trupele în acțiuni mici și costisitoare, o strategie de război de uzură despre care președintele Vladimir Putin a discutat deschis luna trecută. Ryan a declarat că această tactică este contraproductivă și îi împiedică pe ruși să construiască de fapt o forță mai mare, de mai bună calitate, o “forță mare care ar putea fi capabilă să întreprindă operațiuni ofensive la scară mai mare”.

După ce a vizitat Ucraina la începutul acestui an, Ryan a prezis că eforturile Rusiei de a-i influența pe susținătorii Ucrainei ar putea fi o problemă, deoarece i-a determinat deja pe unii americani să minimalizeze situația critică a Ucrainei și să se abțină de la susținerea eforturilor de ajutorare ale SUA.

Citește și: Moldova îşi trimite militarii în Somalia

El mai spune că ultima campanie Rusiei a fost neconvingătoare pentru cei mai importanți susținători ai Ucrainei.

În timp ce Rusia poate avea timp să își intensifice atacurile ofensive, Ucraina încearcă să își îmbunătățească propria poziție militară într-un ritm constant.

“Întrebarea care se pune acum este dacă Ucraina, care încearcă să elibereze mai mult din teritoriul său ocupat de Rusia, poate construi și aduna toate elementele fizice, morale și intelectuale ale puterii ofensive de luptă pentru a face mai mult decât a făcut Rusia fie mai târziu în acest an, fie în 2025”, a concluzionat Ryan.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimentele Zilei de 6 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 6 iulie în Istorie 6 iulie este a 187-a zi a calendarului gregorian și a 188-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile zilei de...

Horoscop 6 iulie 2024

Horoscop 6 iulie 2024 Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru unii nativi. Leii nu vor să aibă de-a face cu rutina. Vor să încerce...

Preşedinta France Televisions, realeasă la conducerea EBU

Preşedinta France Televisions, realeasă la conducerea EBU Preşedinta France Televisions, Delphine Ernotte Cunci, a fost realeasă pentru cel de-al treilea mandat la conducerea Uniunii Europene...

Monica Bellucci, premiată la Roma cu trofeul Globo d’Oro pentru întreaga carieră

Monica Bellucci, premiată la Roma cu trofeul Globo d'Oro pentru întreaga carieră Celebra actriţă italiană Monica Bellucci a fost recompensată cu trofeul Globo d'Oro pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.