X

Rusia a recunoscut pentru prima dată că o ține prizonieră pe jurnalista ucraineană Victoria Roșina

Rusia a recunoscut pentru prima dată că o ține prizonieră pe jurnalista ucraineană Victoria Roșina

Rusia, a recunoscut că a reținut o jurnalistă independentă ucraineană, scriitoare,  care colabora cu publicația Ukrainska Pravda, Victoria Roșina, care a dispărut în august 2023 pe teritoriul ocupat.

Ministerul rus al Apărării a trimis o scrisoare tatălui ei, Vladimir Roșchin, a informat Uniunea Națională a Jurnaliştilor din Ucraina pe 27 mai. Scrisoarea, din 17 aprilie, a fost primită de tatăl jurnalistului în jurul datei de 22 aprilie. NUJU notează că aceasta este prima confirmare din partea rușilor că Roșina este ținută prizonieră.

 Potrivit informațiilor, Victoria Vladimirovna Roșina, născută pe 6 octombrie 1996, a fost reținută și se află pe teritoriul Federației Ruse”, citează NSJU potrivit poliției militare ruse.

Tatăl jurnalistei, a contactat și Comitetul Internațional al Crucii Roșii, ei au confirmat că Victoria era în captivitate, dar nu mai au acces la ea acum.

Apropiații jurnalistului au depus o cerere la parchetul din Mariupol, ocupat de ruși, care au răspuns că împotriva ei nu a fost întocmit niciun dosar. Scrisorile către Parchetul General al Rusiei, Comitetului de anchetă și Ombudsmanului au rămas fără răspuns.

 NUJU a subliniat că cere eliberarea imediată și necondiționată a Roșinei și a altor jurnaliști răpiți.

 

Tags: a recunoscut pentru prima dată că o ține prizonieră pe jurnalista ucraineanărusiaVictoria Roșina
Categorii: Război in UcrainaȘtirile zilei