Rusia a reluat atacurile aeriene împotriva insurgenţilor în provincia siriană Idlib

Publicat:

Rusia a reluat marţi atacurile aeriene împotriva insurgenţilor în provincia Idlib din nord-vestul Siriei, după o pauză de mai multe săptămâni, au anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) şi o sursă a insurgenţilor, potrivit Reuters, scrie agerpres.

OSDO afirmă că au avut loc 45 de lovituri aeriene, care au ucis cel puţin 12 civili, informează DPA.


Citește și : Sebastian Kurz denunță ‘agresiunea rusă’ în estul separatist al Ucrainei

Preşedintele sirian Bashar al-Assad încearcă să recucerească întreg teritoriul Siriei şi a înregistrat mari victorii împotriva insurgenţilor de când Rusia s-a raliat eforturilor lui de război în 2015.

Săptămâna trecută, o sursă apropiată Damascului a declarat că executivul pregăteşte o operaţiune ofensivă pentru a recuceri provincia Idlib, însă Turcia, a cărei armată are câteva posturi de observaţie la graniţa cu zona insurgenţilor, a atenţionat împotriva unui asemenea asalt.

Raidurile aeriene ale Rusiei au încetat în provincia Idlib şi în împrejurimi la 15 august, însă forţele pro-Assad au continuat bombardamentele aeriene şi atacurile împotriva insurgenţilor, subliniază OSDO.

Citește și : Venezuela: Rezervele internaţionale ale Banco Central au scăzut cu aproape 80% în ultimii 10 ani

Sursa insurgenţilor şi OSDO au declarat că atacuri aeriene au loc în provincie lângă Jisr al-Shughour, în partea de vest a teritoriului deţinut de insurgenţi în nord-vestul ţării.

Liderii rus, turc şi iranian urmează să aibă o întrevedere în 7 septembrie în Iran, unde este aşteptat să discute asupra situaţiei din nord-vestul Siriei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Sărbătoarea de San Fermin a început la Pamplona

Sărbătoarea de San Fermin a început la Pamplona Cu o maree umană în alb şi roşu, oraşul Pamplona, din Nordul Spaniei, a deschis sâmbătă cele...

Un nou studiu demonstrează legătura dintre aerul poluat din copilărie și bronşita la adulţi

Un nou studiu demonstrează legătura dintre aerul poluat din copilărie și bronşita la adulţi Un studiu vine cu noi informaţii cu privire la legătura dintre...

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani România este ţara care are cea mai tânără bunică, la...

Lavrov, despre alegerile din Franța: ‘Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie’

Lavrov, despre alegerile din Franța: 'Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie' Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat că alegerile legislative...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.