X

Rusia a spart apărarea armatei ucrainene în regiunea Lugansk

Trupele ruse au spart apărarea forţelor militare ucrainene în regiunea Lugansk, a anunţat miercuri dimineaţa Ministerul Apărării Federaţiei Ruse, informează Reuters, potrivit agerpres.

“În timpul ofensivei (…) trupele ucrainene s-au retras dezordonat pe o distanţă de până la trei kilometri de liniile pe care le ocupau anterior”, a anunţat ministerul rus pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Citeşte şi: Ce poate învăța România de la R. Moldova și Iohannis de la Maia Sandu

“Chiar şi a doua linie de apărare a inamicului, mai fortificată, nu a putut opri înaintarea armatei ruse”, adaugă ministerul de la Moscova.

Reuters menţionează că nu a putut verifica această relatare din surse independente.

Armata ucraineană a raportat înainte de aceasta bombardamente ruse tot mai intense de-a lungul liniei fontului, iar oficiali ucraineni au calificat situaţia drept dificilă, susţinând totodată că forţele militare ucrainene au reuşit să respingă atacurile ruse.

Ucraina şi-a îndemnat aliaţii să accelereze livrările de ajutor militar.

Citeşte şi: Putin a dezlănțuit armate private asupra Ucrainei – și un om ar putea deveni un rival periculos – Black News

La ora actuală, Rusia deţine porţiuni din regiunile sudice Herson şi Zaporojie, inclusiv centrala nucleară, aproape toată regiunea Lugansk şi aproximativ jumătate din Doneţk, inclusiv capitala regională.

Rusia a declanşat la 24 februarie trecut o invazie în Ucraina pe care o numeşte “operaţiune militară specială”, calificată de Kiev şi Occident drept o agresiune nejustificată şi neprovocată împotriva unui stat suveran, prima de acest gen în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial. 

Tags: DoneţkHersonkievLuganskmoscovaucrainaZaporojie
Categorii: Război in Ucraina