Rusia a tăiat accesul armatei ucrainene la Marea Azov

Publicat:

Forţele ruse au tăiat accesul armatei ucrainene la Marea Azov, la nord de Marea Neagră, a informat marţi agenţia de presă TASS, preluată de Reuters, citând Ministerul Apărării de la Moscova, potrivit agerpres.

Forţele separatiştilor proruşi din estul Ucrainei “au ajuns la graniţele provinciei Doneţk a Ucrainei şi s-au alăturat trupelor Federaţiei Ruse, care au luat sub control zonele ucrainene de-a lungul Mării Azov”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Igor Konaşenkov, citat de agenţia RIA Novosti.


Citește și:  Kremlinul îl somează pe Zelenski: ‘Depuneţi armele şi nu vor mai fi victime!’

Marţi, “armata rusă a efectuat lovituri cu arme de înaltă precizie din mare”, a adăugat el, fără a preciza zona vizată.

Potrivit acestuia, “două aerodromuri şi trei radare de apărare aeriană au fost lovite” în Ucraina. Nu a fost vizată nicio infrastructură civilă, a asigurat el.

Anterior, Eduard Basurin, comandantul forţelor separatiste din teritoriul prorus Doneţk, a declarat că are obiectivul de a încercui “în întregime” Mariupol, oraş port strategic la Marea Azov, cu o jumătate de milion de locuitori.

Citește și : Volodimir Zelenski: Atacurile de la Harkov sunt TERORISM de STAT!

Oraşul Volnovaha, situat la o oră de mers cu maşina la nord de Mariupol, a fost în mare parte “distrus” marţi, potrivit lui Pavlo Kirilenko, guvernatorul ucrainean al regiunii Doneţk.

Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, la trei zile după ce preşedintele rus Vladimir Putin a recunoscut independenţa teritoriilor separatiste proruse Doneţk şi Lugansk.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

29 septembrie, Ziua internaţională de conştientizare a risipei alimentare. Cât risipim anual

29 septembrie, Ziua internaţională de conştientizare a risipei alimentare. Cât risipim anual Ziua internaţională de conştientizare a risipei alimentare (ONU) se sărbătoreşte la 29 septembrie....

Zelenski, despre rezultatele vizitei sale în SUA: ‘Am primit sprijin deplin pentru planul nostru de pace’

Zelenski, despre rezultatele vizitei sale în SUA: 'Am primit sprijin deplin pentru planul nostru de pace' Ucraina a primit sprijin deplin pentru planul său de...

Cel puţin 11 răniţi în Ucraina, în urma unui bombardament intensiv rus în Zaporojie

Cel puţin 11 răniţi în Ucraina, în urma unui bombardament intensiv rus în Zaporojie Cel puţin 11 persoane au fost rînite duminică într-o serie de...

Accident în Italia: Un cetățean moldovean și-a pierdut viața

Accident în Italia: Un cetățean moldovean și-a pierdut viața Un moldovean de 39 de ani și-a pierdut viața în urma unui grav accident în Italia....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.