X

Rusia a tăiat accesul armatei ucrainene la Marea Azov

Forţele ruse au tăiat accesul armatei ucrainene la Marea Azov, la nord de Marea Neagră, a informat marţi agenţia de presă TASS, preluată de Reuters, citând Ministerul Apărării de la Moscova, potrivit agerpres.

Forţele separatiştilor proruşi din estul Ucrainei “au ajuns la graniţele provinciei Doneţk a Ucrainei şi s-au alăturat trupelor Federaţiei Ruse, care au luat sub control zonele ucrainene de-a lungul Mării Azov”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Igor Konaşenkov, citat de agenţia RIA Novosti.

Citește și:  Kremlinul îl somează pe Zelenski: ‘Depuneţi armele şi nu vor mai fi victime!’

Marţi, “armata rusă a efectuat lovituri cu arme de înaltă precizie din mare”, a adăugat el, fără a preciza zona vizată.

Potrivit acestuia, “două aerodromuri şi trei radare de apărare aeriană au fost lovite” în Ucraina. Nu a fost vizată nicio infrastructură civilă, a asigurat el.

Anterior, Eduard Basurin, comandantul forţelor separatiste din teritoriul prorus Doneţk, a declarat că are obiectivul de a încercui “în întregime” Mariupol, oraş port strategic la Marea Azov, cu o jumătate de milion de locuitori.

Citește și : Volodimir Zelenski: Atacurile de la Harkov sunt TERORISM de STAT!

Oraşul Volnovaha, situat la o oră de mers cu maşina la nord de Mariupol, a fost în mare parte “distrus” marţi, potrivit lui Pavlo Kirilenko, guvernatorul ucrainean al regiunii Doneţk.

Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, la trei zile după ce preşedintele rus Vladimir Putin a recunoscut independenţa teritoriilor separatiste proruse Doneţk şi Lugansk.

Tags: Doneţkmarea azovmarea neagramoscova
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina