Rusia a testat o rachetă Bulova de pe un nou submarin nuclear

Publicat:

Rusia a efectuat joi un test reuşit al rachetei sale balistice Bulava, care a fost lansată din apele Mării Albe de submarinul cu propulsie nucleară “Generalisim Suvorov” din imersiune, ce urmează să intre în curând în serviciul marinei ruse, a anunţat Ministerul rus al Apărării, citat de EFE şi Reuters, potrivit agerpres.

Submarinul ‘Generalism Suvorov’ a lansat o rachetă intercontinentală Bulava din Marea Albă (la est de Finlanda), cu o încărcătură utilă, care şi-a atins ţinta situată pe poligonul de testare Kura din Kamceatka, în Extremul Orient rus, indică ministerul într-un comunicat.


Citeşte şi: Netanyahu REVINE şi consecinţele sunt SEISMICE – Black News

“Echipajul noului submarin cu rachete strategice ‘Generalisim Suvorov’, după proiectul Borei-A, a lansat cu succes racheta balistică Bulava în cadrul ultimei etape a testelor de stat”, se menţionează în text.

Racheta Bulava este concepută să poată transporta până la zece focoase nucleare independente, între 50 şi 150 de kilotone.

“Generalisim Suvorov”, un submarin cu rachete balistice cu propulsie nucleară din a patra generaţie, construit la şantierul naval Sevmaş, în portul arctic Severodvinsk, urmează să se alăture Flotei Rusiei din Pacific.

Moscova declară că nava este echipată cu sisteme de navigaţie de ultimă generaţie, radiotehnică, sonare şi sisteme de armament cu rachete şi torpile.

Citeşte şi: Greta Thunberg: ‘Este timpul să transformăm sistemul capitalist opresiv și rasist al Occidentului! – Black News

În două discursuri ţinute în septembrie, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că va utiliza, dacă va fi necesar, arme nucleare pentru a apăra Rusia în războiul său în Ucraina, stat vecin pe care Rusia l-a invadat la ordinul său în urmă cu peste opt luni.

La sfârşitul lunii octombrie, Rusia a efectuat un exerciţiu de “lansare nucleară masivă” ca răspuns la un presupus atac asupra sa.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Unul dintre cei doi medici acuzaţi de moartea lui Matthew Perry a pledat vinovat

Unul dintre cei doi medici acuzaţi de moartea lui Matthew Perry a pledat vinovat Unul dintre cei doi medici acuzaţi în ancheta privind moartea lui...

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; a fost detectată gripă aviară

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; animalele erau pozitive la gripă aviară Zeci de tigri şi lei în captivitate au...

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.