X

Rusia a trimis 1.300 de luptători ceceni în Herson

Rusia a trimis 1.300 de luptători ceceni în regiunea ucraineană sudică Herson, potrivit armatei ucrainene. De asemenea, contraofensiva Ucrainei a luat prin surprindere forţele ruse, a anunţat, sâmbătă, Ministerul britanic al Apărării, relatează The Guardian , scrie news.ro .

Anunţul vine în momentul în care informaţiile occidentale sugerează că forţele ruse din Herson sunt supuse unei presiuni susţinute din cauza atacurilor ucrainene.

Citește și :  Regina Elisabeta a ll- a a murit

Într-o postare pe Facebook, Statul Major al forţelor armate ucrainene a anunţat că ”o unitate a aşa-numitului «Kadirivtsev», în număr de până la 1.300 de persoane, formată conform caracteristicilor naţionale” a sosit la Herson.

Kadirivtsev se referă la oamenii care servesc sub conducerea lui Ramzan Kadiov, şeful pro-Kremlin al Republicii Cecene.

Trupele ucrainene au avansat 50 de kilometri de-a lungul unei linii înguste a frontului şi au recucerit sau înconjurat mai multe oraşe, a adăugat Londra.

”Unităţile ucrainene ameninţă acum oraşul Kupiansk; cucerirea sa ar fi o lovitură semnificativă pentru Rusia, deoarece se află pe rutele de aprovizionare către linia frontului Donbas”, se mai menţionează în comunicat.

Citește și : Salve de tun trase în toată Marea Britanie în semn de omagiu pentru Regina Elisabeta a II-a

 

”Având în vedere că operaţiunile ucrainene continuă şi în Herson, frontul defensiv rus este sub presiune atât pe flancurile sale nordice, cât şi pe cele sudice”, conchide comunicatul.

 

Tags: ceceniHersonRamzan Kadiov
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina