Rusia a trimis trei bombardiere strategice la baza militară din Siria

Publicat:

Rusia a trimis trei bombardiere strategice TU-22M3 la baza aeriană din Hmeimim, o platformă foarte importantă pentru aterizarea şi decolarea avioanelor de război şi de transport ale forţelor aeriene ruse pe teritoriul sirian, a anunţat marţi Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse, informează EFE, potrivit agerpres.

Comunicatul ministerului rus subliniază că acestea sunt primele trei avioane din această clasă care au sosit la baza rusă, situată în apropiere de oraşul-port Latakia de la Marea Mediteraneeană.


Citeşte şi: Australia îşi ÎNCHIDE ambasada din Afganistan

“Echipajele bombardierelor strategice vor exersa misiuni de zbor în condiţii geografice noi în spaţiul aerian deasupra Mării Mediterane”, a anunţat Ministerul Apărării rus.

Autorităţile ruse au raportat încheierea lucrărilor de restaurare a celei de-a doua piste de aterizare, care au presupus şi instalarea unui nou echipament de iluminat şi sisteme radio.

“De asemenea, pista a fost prelungită, ceea ce a permis creşterea capacităţilor aerodromului de a primi şi a deservi avioane de diferite clase”, se spune în comunicat.

Citeşte şi: Garda Naţională PLEACĂ de Capitoliu

Datorită acestui lucru, la baza din Hmeimim vor putea ateriza toate tipurile de avioane folosite de Forţele Armate ale Rusiei, a subliniat Ministerul Apărării.

După îndeplinirea misiunilor, bombardierele se vor întoarce la bazele lor permanente de pe teritoriul rusesc.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.