Rusia acuză din nou SUA de ingerinţă în alegerile sale parlamentare

Publicat:

Rusia a acuzat din nou SUA de amestec în alegerile sale parlamentare, ce vor avea loc peste o săptămână, informează sâmbătă dpa, potrivit agerpres

Aplicaţia “Smart Vote” a lui Aleksei Navalnîi, criticul aflat în detenţie al Kremlinului, era “conectată într-un fel sau altul cu Pentagonul”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe rus, Maria Zaharova, la postul de stat Radio Rossii.


Citește și : Acţiune în justiţie la Tribunalul UE împotriva certificatului sanitar european

Susţinătorii lui Navalnîi folosesc această aplicaţie pentru a-i îndemna pe ruşi să voteze împotriva partidului pro-Kremlin, Rusia Unită, în alegerile ce vor avea loc de pe 17 până pe 19 septembrie.

Pagina de pornire asociată a fost blocată în Rusia timp de mai multe zile. De asemenea, autorităţile ruse le-au interzis motoarelor de căutare Google şi Yandex să afişeze termenul “Smart Vote” în rezultatele de căutare.

Aleksei Navalnîi, condamnat în februarie la doi ani şi jumătate de închisoare într-un caz pe care el l-a denunţat ca politic, a făcut apel la susţinătorii săi să folosească aplicaţia pentru a găsi şi vota pentru candidaţii care au cele mai mari şanse de a-i învinge pe cei ai Kremlinului.

Această aşa-numită ‘strategie a votului inteligent’ a obţinut câteva succese la alegerile locale începând cu 2019, în special la Moscova.

Maria Zaharova a invocat de asemenea discuţia care a avut loc vineri între ministrul-adjunct al afacerilor externe al Rusiei, Serghei Riabkov, şi ambasadorul SUA la Moscova, John Sullivan.

Citește și : Doi jurnalişti afgani, bătuţi de talibani până când nu au mai putut să se ridice în picioare

Potrivit unui comunicat al părţii ruse, lui Sullivan i s-a spus că Moscova are “dovezi irefutabile” privind încălcarea legii de către giganţii americani ai internetului, în contextul alegerilor pentru Duma de Stat.

Deocamdată, partea americană nu a reacţionat la noile acuzaţii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.