X

Rusia acuză Forțele Armate ale Ucrainei de utilizarea armelor chimice în regiunea Kursk – CPD

Rusia acuză Forțele Armate ale Ucrainei de utilizarea armelor chimice în regiunea Kursk – CPD

Centrul pentru Combaterea Dezinformării a dezmințit informațiile răspândite de canalele rusești de Telegram despre o presupusă atacă chimică efectuată de Forțele Armate ale Ucrainei în regiunea Kursk a Rusiei, din cauza „imposibilității de a sparge” apărarea rusă.
Aceasta a fost raportat pe 22 august în Telegram de către Centrul pentru Combaterea Dezinformării din Ucraina.
Centrul a publicat un screenshot al unui fals răspândit de propagandiștii ruși, care susține că armata ucraineană ar fi folosit, în încălcarea normelor de drept internațional, muniții chimice pentru a lovi pozițiile rusești din zona Lgovo.
„În primul rând, Ucraina este semnatară a Convenției privind interzicerea armelor chimice și respectă cu strictețe obligațiile sale internaționale. În al doilea rând, rușii nu oferă nicio dovadă, ceea ce este un alt semn că informația este un fals”, se arată în mesajul Centrului pentru Combaterea Dezinformării (CPD).
Se subliniază că tocmai corespondenții de război ruși sunt cei care, din când în când, răspândesc videoclipuri în care este surprinsă utilizarea de către forțele de ocupație rusești a armelor chimice împotriva pozițiilor ucrainene, ceea ce constituie o crimă de război și o încălcare flagrantă a legilor războiului. „Răspândirea unor astfel de mesaje face parte din strategia Kremlinului privind răspunsul informațional la evenimentele din regiunea Kursk, a concluzionat CPD.
Tags: acuzăarme chimicerusiaucraina
Categorii: Război in UcrainaȘtirile zilei