Rusia ACUZĂ Occidentul de ‘terorism informaţional’

Publicat:

Rusia va continua dialogul cu Occidentul asupra chestiunilor de securitate şi este pregătită pentru discuţii separate despre rachetele nucleare cu rază intermediară, a declarat marţi ministrul de externe rus Serghei Lavrov, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Vorbind presei după o întrevedere la Moscova cu ministrul de externe polonez, Zbigniew Rau, care este preşedinte în exerciţiu al OSCE, Lavrov a descris drept ”terorism informaţional” relatările conform cărora Rusia pune la cale o invazie împotriva Ucrainei.


Citeşte şi: Premierul din Alberta PUNE CAPĂT certificatului de vaccinare – Black News

De asemenea, retragerea unora dintre unităţile militare ruse masate la graniţa ucraineană era programată şi nu este rezultatul ”isteriei” Occidentului, a susţinut şeful diplomaţiei ruse, reafirmând versiunea oficială a Moscovei că prezenţa acelor trupe acolo este doar pentru efectuarea de exerciţii militare.

Retragerea acelor unităţi ”o facem independent de ce cred alţii şi independent de terorismul informaţional care se desfăşoară”, a spus Lavrov, cu referire la afirmaţiile unor politiceni sau mass-media din Occident, conform cărora Rusia ar urma să invadeze Ucraina chiar de săptămâna aceasta.

Statele Unite au cerut vineri cetăţenilor săi să părăsească teritoriul ucrainean în următoarele 24 până la 48 de ore, susţinând că există o “posibilitate clară” ca Rusia să atace Ucraina în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă, care se desfăşoară până pe 20 februarie la Beijing. De asemenea, unele mass-media, precum publicaţia germană Der Spiegel, au relatat, invocând evaluări ale CIA-ului, că Rusia ar putea ataca Ucraina pe 16 februarie.

Rusia a anunţat marţi că o parte din trupele comasate la frontiera ucraineană vor fi retrase la bazele lor permanente. ”Unităţile circumscripţiilor militare Vest şi Sud şi-au îndeplinit misiunile şi au început să urce în trenuri şi camioane, iar astăzi se îndreaptă către garnizoanele lor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării rus, Igor Konaşenkov.

Citeşte şi: Justin Trudeau declanşează ‘Emergencies Act’ în Canada – Black News

În acelaşi timp, forţele armate ale Rusiei ”continuă exerciţii de anvergură pentru pregătirea trupelor, la care participă practic toate circumscripţiile militare, flotele şi unităţile aeropurtate”, a adăugat acesta.

Cu o zi în urmă, Serghei Lavrov a apreciat că încă există o ”şansă” de compromis cu Occidentul asupra garanţiilor de securitate cerute de Rusia. Moscova doreşte în special încetarea extinderii NATO şi retragerea trupelor Alianţei din statele care au aderat la aceasta după 1997.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.