Rusia acuză serviciile de informaţii americane că încearcă recrutarea jurnaliștilor ruși din SUA

Publicat:

Rusia a acuzat miercuri serviciile de informaţii americane că încearcă să-i recruteze pe jurnaliştii ruşi din SUA, într-un context în care ambele ţări au desemnat reciproc mass-media celeilalte drept ‘agenţi străini’, informează AFP, conform agerpres .

‘În ultimul timp, jurnaliştii ruşi, inclusiv cei care se află în SUA, fac obiectul unei puternice presiuni din partea serviciilor speciale, fiind ţinta unor tentative de recrutare’, a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, citată de Interfax.


‘Este vorba de o agresiune. O agresiune pe plan informaţional, nu doar faţă de Rusia, ci şi faţă de libertatea de exprimare în lume’, a adăugat Zaharova.

Rusia a înregistrat marţi ca ‘agenţi străini’ posturile de radio Voice of America şi Radio Free Europe/Radio Liberty, finanţate de Congresul american, precum şi alte şapte mass-media care le sunt afiliate.

Citește și : Rex Tillerson : „Donald Trump este foarte angajat faţă de procesul de pace din Orientul Mijlociu”

Măsura obligă entităţile vizate inclusiv să dea informaţii autorităţilor cu privire la fondurile pe care le primesc din străinătate şi să precizeze în documentele lor că sunt clasate sub acest apelativ.

Această decizie este prezentată ca o ripostă la înregistrarea în SUA sub această denumire controversată a postului de televiziune Russia Today (RT), aflat sub controlul statului rus, precum şi la retragerea acreditării acestuia de către Congresul american.

Deputaţii ruşi au votat miercuri interdicţia de acces în Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus) pentru mass-media americane clasate drept ‘agenţi străini’.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe Regizorul Benoit Jacquot a fost inculpat miercuri pentru violarea actriţelor Julia Roy, în 2013, şi...

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni Având în vedere faptul că pe rețelele de socializare circulă numeroase diete care promit...

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu)

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu) Infertilitatea, adică imposibilitatea de a obține o sarcină după un an de...

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC)

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC) Pe linia frontului, soldații ucraineni folosesc un termen dur pentru a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.