X

Rusia acuză SUA că provoacă tensiuni prin acordarea de sprijin militar în Ucraina

Ministerul rus de Externe a acuzat vineri NATO că provoacă tensiuni din cauza Ucrainei și că suportul militar acordat țării creează diviziuni în interiorul său, relatează presa rusă, citată de Reuters, potrivit mediafax.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a efecutat joi o vizită oficială în Ucraina, unde a discutat cu președintele ucrainean Volodimir Zelesnki.

Citeşte şi: Rusia îşi face propriul INTERNET

Liderul de la Kiev i-a transmis lui Stoltenberg că este gata să grăbească pregătirile Ucrainei de a devenit membră NATO.

Kievul și NATO au transmis de asemenea angajamentul colectiv pentru protejarea drepturilor minorităților naționale din Ucraina, după ce Ungaria a amenințat autoritățile ucrainene cu blocarea statutului de membru în cadrul orgaizației militare dacă acestea nu vor fi asigurate.

Citeşte şi: Trump îşi mută reşedinţa pemanentă din New York

Jens Stoltenberg a evidenţiat şi susţinerea pe care Alianţa Nord-Atlantică o acordă reformelor ambiţioase ale Ucrainei, inclusiv în domeniul apărării şi securităţi și a îndemnat Rusia să retragă în totalitate trupele de pe teritoriul Ucrainei.

Tags: Jens StoltenbergNATOrusiaSUAucrainaVolodimir Zelesnki
Categorii: Diaspora