Rusia acuză SUA de crearea unei forţe militare multinaţionale în Marea Neagră

Publicat:

Ministerul Apărării rus a acuzat marţi SUA de crearea unei forţe militare multinaţionale în Marea Neagră în apropierea coastelor Rusiei, ceea ce Moscova consideră a fi un ”factor destabilizator” în regiunea limitrofă Ucrainei, consemnează agenţia EFE, potrivit agerpres.  

”Sunt acţiuni neplanificate ale forţelor SUA care creează un grup multinaţional de forţe armate în vecinătatea frontierelor ruseşti”, a susţinut într-o declaraţie oficială generalul Igor Konaşenkov, purtător de cuvânt militar rus.


Citește și : Polonia se aşteaptă la noi confruntări cu migranţii la graniţa belarusă (VIDEO). Putin şi Lukaşenko vorbesc aceeaşi limbă!

Un alt obiectiv al sporirii prezenţei militare a statelor NATO în Marea Neagră ar fi ”controlul militar al teritoriului Ucrainei”, a adăugat el.

Konaşenkov a denunţat prezenţa în porturile georgiene a USS Mount Whitney, nava amiral a Flotei a Şasea americane, a distrugătorului USS Porter, care a intrat în Marea Neagră la sfârşitul lunii octombrie, şi a navei cisternă John Lenthall.

Generalul rus a mai spus că la manevrele aliate participă contingente din Turcia, Ucraina, Bulgaria, Georgia şi România şi că este ”evident” că aceste manevre caută să studieze un posibil ”teatru de operaţiuni în cazul în care Kievul pregăteşte o soluţie militară în sud-estul” Ucrainei, o referire la Donbas.

Citește și : Deputaţii chilieni dau undă verde pentru destituirea preşedintelui Sebastian Pinera

Konaşenkov a vorbit şi despre zborurile efectuate de bombardierele strategice americane B-1B care s-au apropiat la o distanţă de până la 100 de kilometri de frontiera rusă.

Recent, ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a considerat drept posibilă ”orice provocare” din partea NATO, sugerând o legătură între exerciţiile NATO şi încercările de a testa sistemele de apărare ale Rusiei în zona Mării Negre, şi a menţionat că flota rusă va desfăşura la rândul ei exerciţii în zonă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău

Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău în apropierea localității Coșcodeni din...

Caz tragic la Criuleni. Un bărbat s-a înecat într-un lac de acumulare a apei pentru irigare

Caz tragic la Criuleni. Un bărbat s-a înecat într-un lac de acumulare a apei pentru irigare Un bărbat de 38 de ani a decedat după...

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

Acum un an în raionul Ocnița în timpul lucrările de săpare la o carieră a fost depistată o poartă

Acum un an în raionul Ocnița în timpul lucrările de săpare la o carieră a fost depistată o poartă Acum un an în raionul Ocnița...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.