Rusia acuză că raportul Trezoreriei americane reprezintă ”o încercare directă şi evidentă” a SUA de amestec în viitoarele alegeri

Publicat:

Kremlinul apreciază că un raport întocmit de Departamentul american al Trezoreriei, în baza căruia pot fi extinse sancţiunile impuse Moscovei din cauza amestecului în alegerile prezidenţiale din 2016 reprezintă ”o încercare directă şi evidentă” de amestec în viitorul scrutin prezidenţial rus, relatează CNN.

Departamentul urmează să trimită Congresului, până la sfârşitul zilei de luni (ora locală), o listă cu nume bogate din lumea rusă a afacerilor şi să precizeze legăturile acestora cu preşedintele Vladimir Putin, potrivit news.ro .


Preşedintele american Donald Trump a promulgat, fără tragere de inimă, în august, această măsură legislativă, care prevede întocmirea acestui raport, în contextul în care anchetatori americani cred că el a fost principalul beneficiar al amestecului rus în alegeri.

Citește și : Preşedintele Columbiei a suspendat negocierile de pace cu gruparea ELN

”Noi credem că aceasta este o încercare directă şi evidentă care coincide cu alegerile noastre, cu scopul de a le influenţa”, a declarat luni un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-o conferinţă de presă telefonică.

”Noi nu suntem de acord cu acest lucru şi suntem siguri că nu va avea vreo influenţă”, a apreciat el.

El a adăugat că publicarea raportului ”va fi analizată la Moscova, pentru ca interesele noastre şi ale companiilor noastre să fie garantate”.

Alegeri prezidenţiale sunt prevăzute în Rusia pe 18 martie, care par să conducă la realegerea lui Putin, din cauza restricţiilor politice pe care le-a impus opoziţiei.

Liderul opoziţiei Aleksei Navalnîi a fost arestat duminică, o scurtă perioadă de timp, în timpul unor demonstraşii anti-Kremlin la Moscova şi în întreaga Rusie şi urma să se prezinte în justiţie, a scris el pe Twitter.

Arestarea a avut loc în urma unui interviu exclusiv acordat de Navalnîi CNN, difuzat înainte de proteste, în care l-a acuzat pe Putin de corupţia generalizată.

Însă Peskov afirmă că Navalnîi nu reprezintă o ameninţare la adresa puterii lui Putin.

”Popularitatea lui Putin se întinde mult peste frontierele Rusiei, iar eu nu cred că nimeni nu se îndoieşte de faptul că Putin este un lider absolut, după cum este perceput de public, şi un lider absolut al Olimpului politic”, a apreciat el.

”Este puţin probabil ca în acest stadiu să existe cineva care să-i facă o concurenţă serioasă. Putin şi-a dovedit leadershipul de netăgăduit în multe ocazii şi continuă să o facă”, a adăugat Peskov.

Navalnîi, cea mai cunoscută figură a opoziţiei ruse, a fost împiedicat să candideze în scrutinul din martie de către Comisia electorală rusă, din cauză că a fost condamnat pentru deturnare de fonduri, o acuzaţie motivată politic apreciază unii critici.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii șocante în cazul doctoriței din Brăila, originară din R.Moldova, ucisă în propriul cabinet! Soțul ar fi principalul suspect

Detalii șocante în cazul doctoriței din Brăila, originară din R.Moldova, ucisă în propriul cabinet! Soțul ar fi principalul suspect Marina Gavril, un medic stomatolog din...

Avertizare meteorologică! Schimbare bruscă a vremii 

Avertizare meteorologică! Schimbare bruscă a vremii Schimbare bruscă a vremii prognozează meteorologii. Cod galben pe toată țara. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS ) avertizează că...

Ursula von der Leyen a fost votată de Parlamentul European pentru un nou mandat de președinte al Comisiei Europene

Ursula von der Leyen a fost votată de Parlamentul European pentru un nou mandat de președinte al Comisiei Europene Ursula von der Leyen rămâne șefa...

Jaf ziua în amiaza mare! Un bărbat de 64 de ani, cercetat penal, după ce a sustras bunuri materiale din mai multe locuințe

Jaf ziua în amiaza mare! Un bărbat de 64 de ani, cercetat penal, după ce a sustras bunuri materiale din mai multe locuințe Un bărbat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.