Rusia acuză SUA că SIMULEAZĂ lupta împotriva jihadiştilor ISIS

Publicat:

Rusia a acuzat marţi Statele Unite să mimează lupta împotriva Statului Islamic (SI) şi că şi-au redus în mod deliberat atacurile aeriene din Irak pentru a permite luptătorilor grupării jihadiste să se deplaseze în Siria pentru a încetini avansul susţinut de Moscova al armatei siriene, relatează Reuters, conform agerpres.

În cel mai recent semn al tensiunilor tot mai mari dintre Moscova şi Washington, Ministerul rus al Apărării a transmis într-un comunicat că SUA şi coaliţia pe care o conduc şi-au redus semnificativ atacurile aeriene din Irak în septembrie, când trupele siriene, sprijinite de forţe aeriene ruse, au început să recucerească provincia Deir al-Zor.


Citeşte şi: Un bombardier rusesc S-A PRĂBUŞIT la o bază aeriană din Siria. Ambii piloţi au murit

“Toată lumea vede că această coaliţie condusă de SUA mimează lupta cu Statul Islamic, în special în Irak, dar ar lupta în continuare activ cu Statul Islamic în Siria dintr-un anumit motiv”, a spus general-maiorul Igor Konaşenkov, un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.

Rezultatul, a spus el, a fost că militanţii s-au mutat în număr mare de la zonele de graniţă din Irak în provincia Deir al-Zor, unde încearcă să se instaleze pe malul stâng al râului Eufrat.

“Acţiunile Pentagonului şi ale coaliţiei necesită o explicaţie. Este această schimbare de strategie o dorinţă de a complica pe cât posibil operaţiunea armatei siriene, sprijinită de forţele aeriene ruse, de a elibera teritoriul sirian de la est de Eufrat?”, a întrebat Konaşenkov.

Citeşte şi: Erdogan A AŢIPIT la o conferinţă de presă comună cu preşedintele Ucrainei – VIDEO

“Sau este o mişcare vicleană de a-i alunga pe teroriştii Statului Islamic din Irak şi a-i forţa să plece în Siria, în calea bombardamentelor de precizie ale forţelor aeriene ruse?”, a adăugat el.

Oficialul rus a mai afirmat că trupele siriene încearcă să alunge Statul Islamic afară din oraşul al-Mayadin, la sud-est de Deir al-Zor, dar că gruparea jihadistă îşi întăreşte zilnic rândurile cu ‘mercenari străini’ care vin dinspre Irak. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Atac cu drone în centrul Tel Avivului. Un mort și mai mulți răniți

Atac cu drone în centrul Tel Avivului. Un mort și mai mulți răniți Un atac cu drone a avut loc, în această dimineață, în centrul...

O nouă escrocherie cu ruda implicată în accident

O nouă escrocherie cu ruda implicată în accident O femeie din Chișinău era cât pe ce să cadă în plasa escrocilor și să rămână fără...

Tragedie la Dondușeni. Doi oameni au murit în urma unui accident

Tragedie la Dondușeni. Doi oameni au murit în urma unui accident Un bărbat de 38 de ani și o tânără de 21 de ani și-au...

Grosu crede că Morari a fost „scoasă” de Kremlin la prezidențiale și că face parte din planul de destabilizare

Grosu crede că Morari a fost „scoasă” de Kremlin la prezidențiale și că face parte din planul de destabilizare Președintele parlamentului, Igor Grosu, consideră ca...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.