Rusia acuză Washingtonul şi Londra că ‘escaladează’ tensiunile în Orientul Mijlociu

Publicat:

Rusia acuză Washingtonul şi Londra că ‘escaladează’ tensiunile în Orientul Mijlociu

Rusia a condamnat vineri loviturile efectuate în timpul nopţii asupra Yemenului de Statele Unite şi Marea Britanie împotriva rebelilor houthi, denunţând “escaladarea” tensiunilor în Orientul Mijlociu şi o acţiune ce dovedeşte “un dispreţ total faţă de dreptul internaţional”, relatează Reuters şi France Presse, potrivit stiripesurse.ro.

Citeşte şi: Bombardamente în Yemen. Biden anunță „succesul” operațiunii – Stiripesurse.md


Rusia a cerut de asemenea vineri o reuniune urgentă a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite pentru a discuta problema.

“Loviturile aeriene ale Statelor Unite asupra Yemenului sunt un alt exemplu de pervertire de către anglo-saxoni a rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU”, a declarat Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, într-o postare pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Rusia acuză Washingtonul şi Londra că ‘escaladează’ tensiunile în Orientul Mijlociu

Zaharova a adăugat că aceste lovituri având “obiective distructive” arată o “desconsiderare completă a dreptului internaţional” şi “escaladează situaţia din regiune”.

Statele Unite şi Marea Britanie au lansat lovituri din aer şi de pe mare împotriva unor ţinte militare ale houthi în Yemen, ca răspuns la atacurile mişcării asupra navelor în Marea Roşie, ceea ce reprezintă – potrivit Reuters – o extindere regională dramatică a războiului Israel-Hamas în Gaza.

Un purtător de cuvânt al rebelilor houthi în Yemen a declarat că nu există nicio justificare pentru atacul americano-britanic şi a spus că gruparea susţinută de Iran va continua să vizeze navele care se îndreaptă spre Israel.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC anunță consultări publice, inclusiv asupra procedurii de vot prin corespondență

CEC anunță consultări publice, inclusiv asupra procedurii de vot prin corespondență Comisia Electorală Centrală (CEC) a inițiat consultări publice a proiectului de hotărâre „Pentru aprobarea...

Prețuri mai mici la carburanți. ANRE: Ieftinirea este determinată de scăderea cotațiilor bursiere

Prețuri mai mici la carburanți. ANRE: Ieftinirea este determinată de scăderea cotațiilor bursiere Prețurile la carburanți sunt în scădere în ultimele zile. Agenția Națională...

Sistemele informatice a AIC nu au fost perturbate

Sistemele informatice a AIC nu au fost perturbate Sistemele informatice a Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) activează fără perturbări, anunță administrația Aeroportului. Citește și: Unde au găsit...

O gimnastă ratează Jocurile Olimpice de la Paris pentru că a fumat și a băut alcool

O gimnastă ratează Jocurile Olimpice de la Paris pentru că a fumat și a băut alcool Gimnasta Shoko Miyata, în vârstă de 19 de ani,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.