Rusia afirmă că este gata să răspundă prezenţei militare excesive a Statelor Unite din Ucraina

Publicat:

Rusia va trebui să ‘răspundă în mod adecvat’ prezenţei militare excesive a Statelor Unite din Ucraina, a declarat miercuri ministrul adjunct de externe rus, Grigori Karasin, într-un interviu publicat miercuri de agenţia RIA Novosti, relatează Xinhua, potrivit Agerpres.

Karasin a afirmat că, începând cu anul 2014, militari americani au fost desfăşuraţi în diverse baze din Ucraina pentru a pregăti militari ucraineni, în timp ce nave ale Marinei SUA intră adesea în porturi ucrainene de la Marea Neagră şi participă la exerciţii comune.


Citește și : Trump anunţă înfrângerea jihadiștilor în Siria

În vara anului 2017, armata americană a început să construiască un centru de control al operaţiunilor navale pentru Marina ucraineană în oraşul port Oceac de la Marea Neagră, în apropierea peninsulei Crimeea, a spus el.

‘Perspectiva apariţiei unei baze militare americane în ţară va duce în mod inevitabil la o deteriorare a situaţiei de securitate şi va avea un impact extrem de negativ asupra perspectivei de soluţionare a conflictului din Donbass’, a afirmat Karasin.

Relaţiile dintre foştii aliaţi Rusia şi Ucraina s-au deteriorat după ce Rusia a anexat Crimeea în 2014, în urma unui referendum local.

În 2017, Statele Unite au decis să vândă arme letale Ucrainei, decizie condamnată ferm de Rusia.

Citește și : Începe numărătoarea inversă : Au mai rămas 100 de zile până la Brexit

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.