X

Rusia afirmă că Ucraina a încercat din nou să pătrundă în regiunea Kursk

Rusia afirmă că Ucraina a încercat din nou să pătrundă în regiunea Kursk

Rusia a anunţat marţi că a respins cinci noi tentative ale forţelor ucrainene de a trece frontiera şi a intra în regiunea Kursk, ceea ce face ca numărul atacurilor ucrainene să ajungă la 26 în ultimele şase zile, informează Reuters.

În 6 august, Ucraina a lansat cel mai mare atac împotriva Rusiei suferit de această ţară după Al Doilea Război Mondial, în regiunea rusă Kursk ajungând mii de soldaţi ucraineni, susţinuţi de drone şi armament greu, inclusiv arme de fabricaţie occidentală, potrivit stiripesurse.

Citește și: Preşedintele Comitetului militar al NATO: Ucraina are dreptul legal şi militar de a lovi adânc în interiorul Rusiei pentru a obţine un avantaj de luptă

Rusia a început în 10 septembrie o contraofensivă în Kursk, respingând forţele ucrainene dincolo de râul Snagost.

Însă trupele ucrainene încearcă de o săptămână să penetreze frontiera către localităţile Veseloe Medveje, într-o tentativă de a zădărnici contraofensiva rusă, la aproximativ 15 km vest de principalul front din Kursk.

”Cu sprijinul aviaţiei militare şi al artileriei, au fost respinse cinci încercări ale forţelor armate ucrainene de a penetra graniţa Federaţiei Rusiei în direcţia Veseloe şi Medveje”, a indicat Ministerul Apărării rus într-o declaraţie.

Citește și: La scrutinele din 20 octombrie, peste hotare vor fi deschise 234 de secții de vot

Forţele ruse desfăşoară atacuri în localităţile Liubimovka, Malaia Loknia şi alte câteva din regiunea Kursk. De asemenea, ele sunt pe cale să încercuiască oraşul Ukrainsk.

Tags: Kurskrusiaucraina
Externe