Rusia. Agresorul unei jurnaliste a fost scos din puşcărie şi trimis la spitalul de nebuni – VIDEO

Publicat:

Un bărbat care a înjunghiat-o pe o jurnalistă a postului de radio Eho Moskvîi, critic faţă de Kremlin, a fost dispensat de pedeapsă de un tribunal din Moscova, care a decis internarea lui într-un spital de psihiatrie, relatează AFP, potrivit agerpres.

‘Tribunalul a decis să-l dispenseze pe Boris Grits de responsabilitatea penală şi să-l trimită să urmeze un tratament medical’, a declarat judecătorul, citat de agenţia TASS.


Citeşte şi: Fraudă cu paşapoarte în Ungaria: Washingtonul intenţionează să ridice scutirea de viză (presă)

Parchetul a insistat asupra acestei măsuri după ce o expertiză medicală a concluzionat că Grits nu avea discernământ în momentul comiterii faptei, la 23 octombrie 2017.

Apărarea nu a contestat concluziile expertizei.

Tatiana Felghengauer, redactor-şef adjunct al Eho Moskvî şi prezentatoare a unei emisiuni populare de dimineaţă, a fost înjunghiată în gât de Boris Grits în sediul radioului, situat în plin centrul capitalei.

În urma acestei agresiuni, unii jurnalişti au denunţat un climat ‘de ură’ faţă de vocile critice la adresa puterii, întreţinut de Kremlin şi de presa aflată la ordinele acestuia, de natură să încurajeze astfel de acte.

Numeroşi jurnalişti au fost agresaţi, răniţi sau asasinaţi în ultimii ani în Rusia, dar anchetele poliţiei rareori au ajuns să fie finalizate.

Citeşte şi: Franța contrează puternic SUA: Sancţiunile americane împotriva companiilor europene sunt ‘inacceptabile’

‘E bine ca totul să se termine şi această persoană să fie izolată. Cred că sunt mulţumită de această decizie. Important este ca el să fie tratat’, a declarat jurnalista agresată, Tatiana Felghenhauer, la acelaşi post de radio.

În urma agresiunii, ea a fost operată şi pasată în comă artificială, dar a supravieţuit şi şi-a putut relua activitatea.

Agresorul, Boris Grits, cetăţean ruso-israelian născut în Abhazia şi vizibil dezechilibrat, a declarat că avea cu victima ‘o legătură telepatică din 2012’, prin care femeia ‘îl vâna sexual în toate nopţile’. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețurile petrolului au avut cea mai mare creștere săptămânală din ultimii aproape doi ani, din cauza tensiunilor din Orientul Mijlociu

Prețurile petrolului au avut cea mai mare creștere săptămânală din ultimii aproape doi ani, din cauza tensiunilor din Orientul Mijlociu Prețurile petrolului au înregistrat cea...

Medicii de la urgență au sărbătorit Ziua Națională a Ambulanței

Medicii de la urgență au sărbătorit Ziua Națională a Ambulanței Angajații Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) au sărăbătorit sâmbătă, 5 octombrie, Ziua Națională a...

Geoană spune că a fost la Moscova în 2009 într-o vizită ‘normală, exploratorie’

Geoană spune că a fost la Moscova în 2009 într-o vizită 'normală, exploratorie' Mircea Geoană a vorbit la Digi24 despre vizita pe care a făcut-o...

Cu varza murată în jurul lumii, rețete și obiceiuri de la noi și de departe

Cu varza murată în jurul lumii, rețete și obiceiuri de la noi și de departe Varza murată este un preparat tradițional care nu lipsește din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.