X

Rusia ameninţă că BLOCHEAZĂ Twitter: ‘Mai aveţi o lună!’

Autorităţile ruse au anunţat marţi că acordă termen de o lună reţelei americane de socializare Twitter pentru a elimina conţinuturile “ilegale” de pe platforma sa, sub ameninţarea blocării, relatează AFP, potrivit agerpres.

Rusia a transmis săptămâna trecută un prim avertisment, atunci când “a încetinit” funcţionarea reţelei, pe care o acuză că nu a eliminat conţinuturi care îi incitau pe minori la suicid, materiale de pornografie infantilă sau informaţii privind consumul de droguri.

Citeşte şi: Deb Haaland, prima persoană amerindiană la conducerea Internelor din SUA – Black News

Autorităţile ruse reproşează Twitter că nu a furnizat un răspuns la solicitările de eliminare a circa 3.100 de postări. Compania americană a respins aceste acuzaţii şi s-a declarat “extrem de preocupată” de “încercările de a bloca şi de a limita conversaţia publică online”.

“Twitter nu a răspuns adecvat cererilor noastre şi, dacă lucrurile continuă aşa, atunci, într-o lună, va fi blocat”, a declarat marţi agenţiei Interfax Vadim Subbotin, director adjunct al agenţiei ruse de reglementare a internetului, Roskomnadzor.
“Ne-am acordat termen de o lună şi vom observa reacţia Twitter privind eliminarea de conţinuturi ilegale”, a adăugat el pentru agenţia TASS. “Dacă Twitter nu va răspunde la solicitările noastre (…), luăm în considerare să blocăm complet serviciul”, a mai spus Subbotin.

Citeşte şi: ONU: ‘Cel puţin 138 de protestatari paşnici’ au fost ucişi în Myanmar – Black News

Această dispută ilustrează tensiunile în creştere între Moscova şi marile reţele de socializare străine din ultimele luni, acestea fiind denunţate pentru forţa lor şi pentru modul de moderare a conţinuturilor, în special politice.

Ele sunt acuzate în special că au lăsat să circule postări de susţinere a opozantului Alexei Navalnîi.

Tags: moscovaRoskomnadzorrusiatwitterVadim Subbotin
Categorii: Știrile zilei