Rusia anunţă o AJUSTARE a planurilor sale din cauza schimbărilor survenite pe scena internaţională

Publicat:

Ministerul Apărării rus îşi va adapta planurile de lucru în contextul schimbării situaţiei militaro-politice din lume, a anunţat miercuri ministrul apărării Serghei Şoigu într-o reuniune a instituţiei pe care o conduce, relatează RIA Novosti şi TASS, potrivit agerpres.

‘Trebuie să continuăm să monitorizăm situaţia militaro-politică din lume şi să efectuăm ajustările necesare în planurile noastre de lucru, ţinând cont de schimbările care au intervenit’, a declarat Şoigu, adăugând că un aspect important al activităţii ministerului trebuie să rămână cooperarea internaţională.


Citeşte şi: CUTREMUR puternic pe ţărmul Hondurasului! Autorităţile au emis alertă de tsunami

În acelaşi timp, generalul Serghei Şoigu a subliniat că ponderea armamentului modern în triada nucleară a Rusiei ar urma să crească la cel puţin 90% până în 2021.

‘Principalul accent trebuie pus pe dezvoltarea în continuare a forţelor nucleare strategice. Până în 2021, ponderea armelor moderne în triada nucleară a Rusiei ar trebui să fie de cel puţin 90%’, a declarat Shoigu, citat de RIA Novosti.

În general, după cum a relatat recent presa rusă, Ministerul Apărării de la Moscova planifică să crească ponderea armelor şi echipamentelor moderne în cadrul forţelor armatei ruse la 70% până în 2021. La sfârşitul anului 2017, acest procent era de aproximativ 60%, indică publicaţia Vzgliad.

Citeşte şi: Rusia BLINDEAZĂ Crimeea cu o nouă baterie de rachete S-400

Potrivit unor observatori, după 30 de ani de la semnarea de către SUA şi URSS a Tratatului forţelor nucleare intermediare (INF) în 1987, Moscova şi Washingtonul par să se lanseze într-o nouă cursă a înarmării. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Lotul olimpic național a obținut două medalii de bronz și două mențiuni de onoare la Olimpiada Europeană de Fizică

Lotul olimpic național a obținut două medalii de bronz și două mențiuni de onoare la Olimpiada Europeană de Fizică Lotul olimpic al Republicii Moldova a...

Kamala Harris către donatorii democraţi: Vom câştiga alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie

Kamala Harris către donatorii democraţi: Vom câştiga alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie Vicepreşedinta SUA Kamala Harris le-a dat vineri asigurări marilor donatori democraţi că partidul...

Temperaturi mai scăzute și ploi, anunță meteorologii

Temperaturi mai scăzute și ploi, anunță meteorologii În acest sfârșit de săptămână avem parte de o vreme cu temperaturi ușor mai scăzute față de zilele...

Avertismentul salvatorilor privind respectarea regulilor de siguranță la scăldat în perioada estivală

Avertismentul salvatorilor privind respectarea regulilor de siguranță la scăldat în perioada estivală Inspectoratul General pentru Situații de Urgență avertizează populația despre necesitatea respectării regulilor de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.