X

Rusia anunţă o AJUSTARE a planurilor sale din cauza schimbărilor survenite pe scena internaţională

Ministerul Apărării rus îşi va adapta planurile de lucru în contextul schimbării situaţiei militaro-politice din lume, a anunţat miercuri ministrul apărării Serghei Şoigu într-o reuniune a instituţiei pe care o conduce, relatează RIA Novosti şi TASS, potrivit agerpres.

‘Trebuie să continuăm să monitorizăm situaţia militaro-politică din lume şi să efectuăm ajustările necesare în planurile noastre de lucru, ţinând cont de schimbările care au intervenit’, a declarat Şoigu, adăugând că un aspect important al activităţii ministerului trebuie să rămână cooperarea internaţională.

Citeşte şi: CUTREMUR puternic pe ţărmul Hondurasului! Autorităţile au emis alertă de tsunami

În acelaşi timp, generalul Serghei Şoigu a subliniat că ponderea armamentului modern în triada nucleară a Rusiei ar urma să crească la cel puţin 90% până în 2021.

‘Principalul accent trebuie pus pe dezvoltarea în continuare a forţelor nucleare strategice. Până în 2021, ponderea armelor moderne în triada nucleară a Rusiei ar trebui să fie de cel puţin 90%’, a declarat Shoigu, citat de RIA Novosti.

În general, după cum a relatat recent presa rusă, Ministerul Apărării de la Moscova planifică să crească ponderea armelor şi echipamentelor moderne în cadrul forţelor armatei ruse la 70% până în 2021. La sfârşitul anului 2017, acest procent era de aproximativ 60%, indică publicaţia Vzgliad.

Citeşte şi: Rusia BLINDEAZĂ Crimeea cu o nouă baterie de rachete S-400

Potrivit unor observatori, după 30 de ani de la semnarea de către SUA şi URSS a Tratatului forţelor nucleare intermediare (INF) în 1987, Moscova şi Washingtonul par să se lanseze într-o nouă cursă a înarmării. 

Tags: arme nucleareministerul aparariirusiaSerghei ŞoiguTratatului forţelor nucleare intermediare (INF)
Categorii: Știrile zilei