X

Rusia anunţă că a ‘dejucat’ noi atacuri ucrainene în regiunea Kursk

Rusia anunţă că a ‘dejucat’ noi atacuri ucrainene în regiunea Kursk

Ministerul rus al Apărării anunţă marţi că a ”dejucat” noi atacuri ucrainene în regiunea rusă Kursk, teatrul de o săptămână al unei ofensive de mare amploare a forţelor Kievului, relatează AFP.

Forţele ruse, susţinute de aviaţie, artilerie şi drone ”au dejucat tentative ale unor grupuri mobile inamice la bordul unor vehicule blindate de a pătrunde profund în teritoriul rus”, dă asigură într-un comunicat ministerul, potrivit stiripesurse.

Citește și: VIDEO Momentul când șeful regiunii Kursk i-a spus lui Putin că Rusia a pierdut controlul asupra a 28 de așezări din regiune, iar președintele Rusiei l-a întrerupt

Vladimir Putin a anunţat, într-o reuniune guvernamentală difuzată la televiziune luni, că vrea să ”expulzeze” forţele ucrainene de pe teritoriul rus şi a acuzat Kievul de faptul că vrea să ”semene discordie şi zâzanie” în scoietatea rusă.

”Sarcina principală a Ministerului Apărării este, fără nicio îndoială, să expulzeze inamicul de pe teritoriile noastre”, a subliniat el.

Pentru liderul de la Kremlin, ofensiva ucraineană este un revers neaşteptat, în contextul în care armata sa se afla în avantaj de mai multe luni, pe frontul din estul Ucrainei, câştigând teren puţin câte puţin, însă fără o străpungere majoră în apărarea ucraineană.

În acest stadiu, 28 de localităţi din regiunea rusă de frontieră Kursk au trecut sub control ucrainean, a recunoscut guvernatorul interimar Aleksei Smirnov într-o intervenţie prin videoconferinţă.

Citește și: Alertă de călătorie în Grecia. Recomandările MAE

Oficialul a anunţat că operaţiunea ucraineană se desfăşoară într-o zonă de 40 pe 12 kilometri pe teritoriul rus.

Ucraina, care a lansat la 6 august un atac în regiunea rusă Kursk, încearcă de doi ani şi jumnătate să contracareze invazia lansată de Moscova, care ocupă până la 20% din teritoriul ucrainean, inclusiv Peninsula Crimeea, anexată în 2014.

Tags: atacuriKurskrusia
Externe