X

Rusia anunţă că a dejucat un atac ucrainean ‘masiv’ cu drone în regiunea Briansk

Rusia anunţă că a dejucat un atac ucrainean ‘masiv’ cu drone în regiunea Briansk

Rusia anunţă duminică faptul că a dejucat noi atacuri nocturne cu dronă, inclusiv un atac ”masiv” în regiunea Briansk, la frontiera cu Ucraina şi un atac care a ţintit o centrală electrică în regiunea Moscova, fără să facă victime, relatează AFP, citată de News.ro.

”Apărarea noastră aeriană a dejucat o tentativă de atac masiv cu drone deasupra teritoriului regiunii Briansk”, a anunţat către ora locală 1.00 (şi ora României) guvernatorul local Aleksandr Bogomaz, potrivit stiripesurse.

Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Ministerul rus al Apărării a dat asigurări mai târziu că apărarea antiaeriană rusă a doborât 158 de drone ucrainene deasupra a 15 regiuni ruseşti în noaptea de sâmbătă spre duminică – două deasupra Moscovei.

Ministerul a anunţat pe Telegram că cel mai mare număr de drone – 122 – a fost doborât deasupra regiunilor Kursk, Briansk, Voronej şi Belgorod, limitrofe Ucrainei.

În sudul regiunii Moscova, un atac nocturn cu trei drone a vizat centrala pe cărbune Kaşira, a anunţat şeful districtului Mihail Şuvalov.

”Nu au fost nici victime şi nici pagube”, iar atacul nu a cauzat ”niciun incendiu”, a dat asigiurări pe Telegram reprezentantul local.

El a anunţat că ”electricitatea este corect trimisă abonaţilor”.

În total, cinci aparate care zburau spre capitala rusă au fost ”neutralizate” de către forţe ruse, a anunţat primarul Moscovei Serghei Sobianin, la peste o săptămână după ce alesul a anunţat ”unul dintre cele mai importante” atacuri cu dronă din istoria Moscovei, când apărarea a distrus 11 drone, potrivit autorităţilor.

Apărarea rusă a doborât aparate şi în regiunile Belgorod şi Voronej, la frontiera cu Ucraina, şi în regiunile ruseşti Lipeţk, Riazan şi Oral, au anunţat guvernatorii acestora.

”Geamurile a trei clădiri rezidenţiale din Belgorod sunt avariate. La o reşedinţă privată, o clădire utilitară a fost total distrusă”, potrivit lui Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod.

Citește și: Iohannis, întrebat ce va face din decembrie: ‘Nu cred că este relevantă persoana mea după încheierea mandatului’

Agenţia oficială rusă de presă Tass a anunţat distrugerea unor aeronave în regiunile Tver şi Tula.

Miercuri, două depozite de carburant au luat foc în regiunile ruse Rostov şi Kitov, în urma unor atacuri ucrainene cu dronă.

Tags: Brianskmoscovarusia
Externe