Rusia anunţă că a respins un atac ucrainean cu drone asupra unor ‘nave de transport civile’ în Marea Neagră

Publicat:

Rusia anunţă că a respins un atac ucrainean cu drone asupra unor ‘nave de transport civile’ în Marea Neagră

Rusia a anunţat sâmbătă că a respins un atac ucrainean cu drone asupra unor “nave de transport civile” ruseşti vineri seară în zona de sud-vest a Mării Negre, o arteră-cheie pentru exporturile de cereale şi petrol din ambele ţări, informează Reuters.

Într-un comunicat postat pe aplicaţia de mesagerie Telegram, Ministerul rus al Apărării a declarat că o dronă navală ucraineană implicată în atac a fost distrusă, iar restul dezactivate de focuri de artilerie sau război electronic. Nicio navă civilă sau militară rusească nu a fost avariată, se arată în comunicat, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Peste 800 de oficiali occidentali au semnat o scrisoare critică la adresa politicii faţă de Israel şi Gaza

Marea Neagră este o rută vitală pentru exporturile de cereale ruseşti şi ucrainene. În iulie anul trecut, Rusia a refuzat să reînnoiască un acord intermediat de Turcia ce prevedea exporturi sigure de cereale prin regiune.

Printre altele, forţele aeriene ruse au interceptat trei drone ucrainene deasupra regiunii Briansk din sud-vestul Rusiei şi le-au distrus în primele ore ale zilei de sâmbătă, a anunţat de asemenea Ministerul Apărării de la Moscova, citat de agenţia de presă DPA.

Vezi şi: Putin spune Occidentului că Rusia nu poate fi învinsă în Ucraina (VIDEO) 

Nu au fost furnizate informaţii iniţial cu privire la răniţi sau pagube materiale. Informaţiile nu au putut fi verificate în mod independent.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident În ciuda înțelegerilor de securitate și ale pachetelor de ajutor militar promise...

Messi a vrut să facă show, dar a fost aproape să-și ”îngroape” echipa! Emiliano Martinez, eroul Argentinei

Messi a vrut să facă show, dar a fost aproape să-și ”îngroape” echipa! Emiliano Martinez, eroul Argentinei Argentina a reușit să se califice în semifinale...

A început perioada de coșmar pentru cei alergici la ambrozie. În Chișinău sunt zone întregi pline de această plantă

A început perioada de coșmar pentru cei alergici la ambrozie. În Chișinău sunt zone întregi pline de această plantă A început o perioadă sufocantă pentru...

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post)

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post) Săptămâna viitoare, la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.