Rusia anunță că va ajuta la organizarea evacuării locuitorilor din regiunea Herson

Publicat:

Rusia a anunţat joi că va ajuta la organizarea evacuării locuitorilor din regiunea Herson, din sudul Ucrainei, în urma unei solicitări a administraţiei de ocupaţie ruse în faţa unei contraofensive a trupelor Kievului, transmite AFP, potrivit agerpres.  

‘În urma apelului şefului regiunii Herson a Federaţiei Ruse, Vladimir Saldo, guvernul a decis să organizeze un ajutor pentru plecarea locuitorilor din regiune spre alte regiuni ale ţării’, a declarat vicepremierul Marat Husnullin, la televiziunea rusă.


Citește și : Comisia de anchetă privind asaltul asupra Capitoliului promite elemente ‘surprinzătoare’

‘Vom furniza fiecăruia cazare gratuită şi tot necesarul’, a adăugat el într-o scurtă declaraţie, fără a da indicii despre câte persoane ar putea fi vorba.

Puţin mai devreme, autorităţile de ocupaţie ruse din regiunea Herson au cerut Moscovei să organizeze evacuarea civililor din acest teritoriu anexat de Rusia la sfârşitul lui septembrie şi vizat de o contraofensivă a armatei ucrainene.

‘Noi am sugerat ca toţi locuitorii regiunii Herson care doresc să se protejeze de loviturile de rachete (ucrainene) să poată pleca în alte regiuni’ ruse, a transmis pe Telegram şeful administraţiei de ocupaţie regionale, Vladimir Saldo.

‘Luaţi-vă copiii şi plecaţi’, a îndemnat el într-o declaraţie difuzată pe reţelele sociale.

Saldo a chemat Rusia să furnizeze ‘ajutorul’ necesar ‘pentru a organiza o astfel de muncă’, precizând că le-a propus ‘în primul rând’ locuitorilor de pe malul drept al Niprului, mai apropiat de linia frontului, să fie evacuaţi.

Aceşti locuitori vor fi duşi în regiunile ruse cele mai apropiate de Herson, a indicat el, citând peninsula Crimeea, anexată în 2014 de Moscova, şi regiunile Rostov, Krasnodar şi Stavropol din sudul Rusiei.

Acest anunţ intervine la o zi după ce Kievul a revendicat recucerirea a cinci localităţi din regiunea Herson.

Citește și : Google ACCEPTĂ reţeaua de socializare a lui Trump pe magazinul său de aplicaţii

De mai multe săptămâni, armata ucraineană poartă o contraofensivă în acest teritoriu anexat de Rusia şi unde trupele Kievului au indicat săptămâna trecută că au recucerit peste 400 km2 în mai puţin de o săptămână.

‘În fiecare zi, oraşele din regiunea Herson sunt supuse unor lovituri de rachete’, a afirmat Saldo joi. ‘Aceste lovituri cauzează pagube grave, în primul rând locuitorilor’, a regretat el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Primăria Moscovei plăteşte bani grei voluntarilor care vor să plece pe front

Primăria Moscovei plăteşte bani grei voluntarilor care vor să plece pe front Locuitorii din capitala rusă Moscova care se înregistrează pentru a lupta în Ucraina...

Zelenski, către trimisul Papei Francisc: ‘Trebuie să punem capăt războiului cât mai repede posibil’

Zelenski, către trimisul Papei Francisc: 'Trebuie să punem capăt războiului cât mai repede posibil' Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a primit marţi la Kiev pe secretarul...

Ucraina discută cu R.Moldova despre extrădarea ucrainenilor care fug de înrolare

Ucraina discută cu R.Moldova despre extrădarea ucrainenilor care fug de înrolare Ucraina discută cu Republica Moldova despre extrădarea ucrainenilor care fug de înrolare, intră ilegal...

Crește numărul ucrainenilor care vor pace cu Rusia chiar și cu prețul concesiilor teritoriale

Crește numărul ucrainenilor care vor pace cu Rusia chiar și cu prețul concesiilor teritoriale Aproape o treime dintre ucraineni ar accepta unele concesii teritoriale făcute...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.