Rusia anunţă că Ghouta Orientală este ‘liberă de terorişti’ în proporţie de 65%

Publicat:

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a anunţat, marţi, că 65% din suprafaţa provinciei siriene Ghouta Orientală este ‘liberă de terorişti’, transmite agenţia de presă rusă RIA Novosti, citată de Reuters, potrivit agerpres.

Ministerul Apărării rus a declarat anterior că numărul total al civililor, majoritatea copii, care au fost evacuaţi de la începutul operaţiunii umanitare în enclava siriană Ghouta Orientală, situată în apropiere de Damasc, a urcat la 79.702.


Citeşte şi: Rusia anunţă evacuarea a aproape 80.000 de civili din Ghouta Orientală

Într-un comunicat, ministerul a menţionat că 6.046 de civili au părăsit luni enclava siriană prin intermediul coridoarelor umanitare.

Ca urmare a ofensivei lansate pe 18 februarie cu sprijinul aliatului său rus, regimul lui Bashar al-Assad a recucerit peste 80% din enclava rebelă la est de Damasc, conform unei noi estimări a Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (organizaţie neguvernamentală cu sediul la Londra), iar insurgenţii nu mai controlează decât trei zone izolate.

Citeşte şi: Fostul preşedinte francez, Nicolas Sarkozy, a fost ARESTAT

Cel puţin 1.346 de civili, printre care 270 de copii, au fost ucişi şi alte câteva mii răniţi în aproape o lună de la lansarea ofensivei forţelor regimului sirian asupra regiunii Ghouta Orientală, conform OSDO.

Zeci de civili şi-au pierdut viaţa în ultima săptămână în noi lovituri aeriene împotriva zonelor rebele asediate din Ghouta Orientală, de unde locuitorii continuă să fugă de ofensiva devastatoare lansată de regimul sirian şi de aliatul său rus pentru recucerirea în totalitate a regiunii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

14 localități ruse de la graniță restricționează accesul populației din cauza bombardamentelor ucrainene

14 localități ruse de la graniță restricționează accesul populației din cauza bombardamentelor ucrainene Regiunea rusă Belgorod va restricţiona, începând din 23 iulie, accesul în 14...

Vasile Tarlev: Vom găsi soluții să aducem investiții în țară

Vasile Tarlev: Vom găsi soluții să aducem investiții în țară Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vasile Tarlev, a subliniat, pe canalul său de Telegram, importanța...

Peste 1.000 de cazuri în care minori au fost abuzaţi sexual, înregistrate anul trecut

Peste 1.000 de cazuri în care minori au fost abuzaţi sexual, înregistrate anul trecut Violența asupra copiilor este un fenomen care capătă proporţii alarmante în...

VIDEO – Când nebunia nu are limite: Un profesor și-a construit un munte pe acoperișul unui bloc de apartamente

VIDEO - Când nebunia nu are limite: Un profesor și-a construit un munte pe acoperișul unui bloc de apartamente Profesorul Zhang Lin a dedicat șase...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.