X

Rusia anunţă o recompensă de 170.000 de dolari pentru primul F-16 doborât în Ucraina

Rusia anunţă o recompensă de 170.000 de dolari pentru primul F-16 doborât în Ucraina

Rusia a anunţat marţi o recompensă financiară de 15 milioane de ruble (aproximativ 170.000 de dolari) pentru doborârea primului avion de luptă F-16 (Fighting Falcon) în Ucraina, potrivit EFE şi RBC.ru, citând Ministerul rus al Apărării.

Această recompensă financiară va fi plătită nu de Ministerul rus al Apărării, ci de compania rusă FORES, specializată în producţia de utilaje şi echipamente pentru industria petrolieră, potrivit RBC.ru, scrie stiripesurse.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

“Recompense vor fi, de asemenea, acordate şi celor care vor doborî următoarele F-16 sau F-15 în zona operaţiunii militare speciale” în Ucraina, a declarat directorul executiv adjunct al companiei ruse FORES, Ilia Potanin, fără să precizeze despre ce sume este vorba.

Totuşi, el a ţinut să specifice faptul că cea mai mare recompensă – de 170.000 – va fi acordată doar pentru primul avion F-16 doborât în Ucraina.

Omul de afaceri rus a anunţat recompensa pentru avioanele occidentale doborâte în timpul ceremoniei de premiere a unor soldaţi ruşi pentru distrugerea mai multor tancuri de fabricaţie occidentală în sectorul Avdeevka, în estul Ucrainei.

“Astăzi am acordat pentru a şaptea oară recompense pentru tancurile distruse. A rezultat că au fost distruse circa 17 tancuri Abrams, de fabricaţie americană, şi Leopard, de fabricaţie germană. Astfel, am acordat câte 500.000 de ruble (aproximativ 5.196 euro) pentru fiecare blindat”, a spus Potanin.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a insistat luni pe lângă partenerii occidentali ai Kievului să majoreze numărul planificat de avioane de luptă F-16 pe care s-au angajat să le livreze până la sfârşitul anului pentru ca Ucraina să poată să lupte la acelaşi nivel cu aviaţia rusă.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Ucraina urmează să primească şase avioane de luptă F-16 în următoarele luni.

Rusia a avertizat că aceste avioane vor fi ţinte legitime pentru forţele sale odată ce vor apărea în zona de luptă.

Tags: F-16rusiaucraina
Externe