Rusia anunță retragerea în cazărmi a trupelor care au participat la exercițiile ‘Zapad 2017’

Publicat:

Ministerul rus al Apărării a anunţat vineri retragerea tuturor forţelor care au participat la manevrele comune ruso-belaruse ‘Zapad – 2017’, criticate de statele NATO pentru lipsa de transparenţă, relatează agenţia EFE, conform agerpres.

‘Credem că obiectivele manevrelor au fost atinse şi toate forţele, precum şi echipamentele angrenate în exerciţii au revenit la bazele lor permanente’, a declarat vineri ministrul rus al apărării Serghei Şoigu.


Citește și: CATASTROFĂ maritimă în largul coastelor nipone. 13 morți după ce un petrolier a lovit un pescador chinez

El a susţinut că exerciţiul Zapad a respectat Documentul de la Viena al OSCE privind transparenţa manevrelor militare şi au fost primiţi 95 de observatori din 50 de ţări.

În acest context, Şoigu a criticat relatările din mass-media occidentale care au descris aceste manevre drept ‘preludiul unei invazii ruse’. ‘Toate aceste idei au fost infirmate la finalul exerciţiilor, care au avut un caracter pur defensiv’, a spus el.

Manevrele Zapad (‘Occident’ în limba rusă) s-au desfăşurat în poligoane militare din vestul Belarusului şi din regiunile ruse Leningrad, Pskov şi enclava Kaliningrad şi s-au încheiat pe data de 20 septembrie.

Potrivit surselor ruse şi belaruse, la manevre ar fi participat circa 12.700 de militari, dintre care circa 7.200 belaruşi, în timp ce armata americană a estimat la 40.000 numărul militarilor angrenaţi în acest exerciţiu.

Manevre asemănătoare efectuate de Rusia în 2008 s-au transformat într-o invazie a regiunii separatiste georgiene Osetia de Sud.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.