Iusov: Rusia ar fi putut folosi prizonieri ca „scuturi umane”

Publicat:

 Iusov: Rusia ar fi putut folosi prizonieri ca „scuturi umane”

Rusia, ar putea folosi prizonierii de război ucraineni ca scuturi umane pentru transportul muniției și armelor cu avioanele Il-76. Acest lucru a fost declarat de reprezentantul Direcției principale de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, Andrei Iusov, la Radio Liberti, pe 25 ianuarie.

Citește și Tribunalul de la Moscova l-a condamnat pe Igor Girkin cu 4 ani de închisoare 


El a menționat că rușii au folosit anterior, în special, transportul aerian pentru a transporta personalul militar ucrainean, dar nu întotdeauna. În special, ultima dată călătoria cu avionul a fost folosită în timpul unui schimb major, dar Federația Rusă a avertizat partea ucraineană despre acest lucru.

 Rusia ar fi putut folosi prizonieri ca „scuturi umane”

De data aceasta nu au existat solicitări sau notificări. Iusov, a subliniat că, potrivit dreptului internațional, statul care îi deține este responsabil pentru siguranța prizonierilor de război. Zona în care s-a prăbușit avionul și aeroportul situat acolo sunt folosite decruși pentru a aduce rachete cu care rușii trag în Ucraina, a spus Iusov.

El a remarcat că, potrivit părții ruse, rezultă că aeronava militară mare a fost plină de numai o treime și există o întrebare dacă ar fi recomandabil să se utilizeze această aeronavă. În plus, în spațiul aerian mai existau și alte avioane lângă Il-76 – An-26 și An-72.

Toate aceste circumstanțe necesită un studiu maxim, a spus Iusov. „Ne putem imagina diverse scenarii, inclusiv provocarea deliberată sau folosirea prizonierilor ucraineni ca „scuturi umane” pentru transportul de „muniții și arme”, a spus reprezentantul GUR.

A  adăugat că nu a primit nicio confirmare că în avion se aflau prizonieri ucraineni de la organismele oficiale care ar trebui să se ocupe de problemele prizonierilor din partea rusă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A doua misiune a echipei pompierilor IGSU la lichidarea incendiului de vegetație în localitatea Vila Republica Elenă

A doua misiune a echipei pompierilor IGSU la lichidarea incendiului de vegetație în localitatea Vila Republica Elenă În după amiaza zilei de 19 iulie, 2024...

Comandantul suprem al NATO: Europa şi SUA vor avea probleme cu Rusia și după încheierea războiului din Ucraina

Comandantul suprem al NATO: Europa şi SUA vor avea probleme cu Rusia și după încheierea războiului din Ucraina Europa şi SUA vor avea probleme cu...

Incendiu de vegeteție uscată pe strada Uzinelor; A fost nevoia de intervenția a 7 echipaje de pompieri

Incendiu de vegeteție uscată pe strada Uzinelor; A fost nevoia de intervenția a 7 echipaje de pompieri Pompierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU)...

Dezmințire în legătură cu informațiile virale referitoare la un caz înregistrat la frontiera moldo-ucraineană

Dezmințire în legătură cu informațiile virale referitoare la un caz înregistrat la frontiera moldo-ucraineană În legătură cu informațiile virale referitoare la un caz înregistrat la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.