Rusia ar putea NAŢIONALIZA fabrica Renault din Moscova

Publicat:

Autorităţile ruse vor decide până la finalul săptămânii viitoare cum vor folosi fabrica Renault din Moscova, a anunţat joi Ministerul Comerţului şi Industriei, după ce producătorul auto a informat că suspendă operaţiunile în această ţară, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Renault, cel mai mare jucător pe piaţa auto rusă, a anunţat miercuri, după reuniunea Consiliul de Administraţie, că “activităţile fabricii Renault din Moscova sunt suspendate din această zi”. Această fabrică produce SUV-uri Duster, Kaptur, Arkana şi Nissan Terrano. De asemenea, “grupul evaluează posibilele opţiuni privind participaţia sa în AvtoVAZ”, deţinută în proporţie de 69% de Renault de la sfârşitul anului 2016 şi lider pe piaţa rusă cu marca Lada, se mai arată în comunicatul de presă difuzat miercuri de Renault.


Citeşte şi: Renault ŞI-A SUSPENDAT activităţile de la uzina din Moscova – Black News

Comentariile autorităţilor ruse privind viitorul fabricii vin după ce Kremlinul a sugerat că ar putea naţionaliza activele firmelor străine care părăsesc ţara.

“Ministerul Comerţului şi Industriei va discuta perspectivele dezvoltării fabricii Renault din Rusia cu Guvernul de la Moscova. Soluţiile comune vor fi anunţate până la finalul săptămânii viitoare”, a informat într-un comunicat instituţia. De asemenea, “Ministerul Comerţului şi Industriei este în contact constant cu conducerile Avtovaz şi Renault”, se arată în comunicat.

Reprezentanţii Renault nu au fost imediat disponibili pentru comentarii.

Săptămâna aceasta, Avtovaz, care este controlat de Renault şi produce maşini sub brandurile Lada şi Renault, a oprit parţial producţia la fabricile sale din Togliatti şi Izhevsk, din cauza deficitului de componente electronice.

Ministerul Comerţului şi Industriei a precizat că va face tot ce este necesar pentru reluarea operaţiunilor la liniile de asamblare ale Avtovaz, inclusiv crearea unor stocuri de componente.

De la lansarea invaziei în 24 februarie, peste 400 de companii s-au retras din Rusia, lăsând în urmă active de miliarde de dolari.

Citeşte şi: Armata rusă adoptă poziţii defensive – Black News

Companiile franceze, inclusiv producătorul auto Renault şi retailerul Auchan, trebuie să iasă de pe piaţa rusă, a declarat miercuri preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

“Renault, Auchan, Leroy Merlin trebuie să înceteze să mai fie sponsori ai maşinii ruse de război, să oprească finanţarea uciderii copiilor şi a femeilor şi a violurilor. Companiile franceze trebuie să iasă de pe piaţa rusă”, le-a spus Zelenski parlamentarilor francezi. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ani grei de închisoare pentru bestia care şi-a abuzat sexual fiicele minore

Ani grei de închisoare pentru bestia care şi-a abuzat sexual fiicele minore Un bărbat a fost condamnat la 17 ani de închisoare pentru exploatarea sexuală...

Au făcut cale întoarsă. Mai mulți străini nu au fost lăsați să intre în țară

Au făcut cale întoarsă. Mai mulți străini nu au fost lăsați să intre în țară Pe parcursul zilei și nopții trecute, pe sensul de intrare...

Ministrul Popșoi la sfat cu omologul său din Regatul Țărilor de Jos

Ministrul Popșoi la sfat cu omologul său din Regatul Țărilor de Jos Viceprim-ministrul Mihai Popșoi, ministru al afacerilor externe, a avut o întrevedere cu noul...

Recensământul populației a ajuns la final. Ce pot face persoanele care nu au fost recenzate

Recensământul populației a ajuns la final. Ce pot face persoanele care nu au fost recenzate Ieri, 7 iulie, ultima zi a recensământului populației. Ultimele date...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.