Rusia ascunde datele privind producția de produse petroliere

Publicat:

Rusia ascunde datele privind producția de produse petroliere

Serviciul Federal de Statistică al Federației Ruse (Rosstat) a încetat complet publicarea de date privind producția de produse petroliere, arată euronews.com.

Presa a evidențiat acest fapt după publicarea, miercuri, a raportului privind tendința producției industriale în Rusia pentru perioada ianuarie-iulie, potrivit stiripesurse.


Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Lista datelor statistice puse la dispoziție de Rosstat nu include informații privind volumul de producție lunară de combustibili, păcură, propan și butan lichefiat, cocs și semi-cocs din cărbune. De asemenea, nu furnizează date despre unele producții de gaze. Agenția a recunoscut în raport că „informațiile privind producția de produse petroliere nu sunt publicate în baza unei decizii a guvernului rus”.

Ediția rusă a publicației Kommersant i-a cerut explicații Ministerului Energiei, care a răspuns că „de multe ori datele statistice privind producția de combustibil publicate de Rosstat pot fi folosite pentru a exercita presiuni nejustificate asupra pieței și a crea tensiuni artificiale”.

Există însă cei care au observat cum datele au fost ascunse tocmai după recentele atacuri ale armatei ucrainene asupra depozitelor de petrol care aprovizionează armata rusă și după explozia rafinăriei de la Omsk, care a provocat pierderea a 41% din capacitatea sa de producție, după cum a raportat Reuters. Această fabrică importantă din punct de vedere strategic produce o zecime din toată benzina și motorina utilizate în Rusia.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

La sfârșitul lunii mai Rosstat a secretizat statisticile privind producția de benzină în Rusia. Ministerul Energiei declarase în acel caz că datele au fost făcute inaccesibile din motive de securitate din cauza „situației geopolitice”. La 1 august Rusia a introdus o nouă interdicție a exporturilor de combustibili pentru automobile, care va dura până la sfârșitul anului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

De ce Rusia se chinuie în Kursk și cum vrea Putin să folosească Belarusul ca să-i oprească pe ucraineni

De ce Rusia se chinuie în Kursk și cum vrea Putin să folosească Belarusul ca să-i oprească pe ucraineni După trei săptămâni de lupte, Rusia...

Cinci persoane au murit, alte 46 rănite într-un atac ucrainean asupra orașului rus Belgorod

Cinci persoane au murit, alte 46 rănite într-un atac ucrainean asupra orașului rus Belgorod Cinci persoane au murit și alte 46 au fost rănite într-un...

Președinta Maia Sandu și Președintele Klaus Iohannis au depus flori la bustul poetului Mihai Eminescu

Președinta Maia Sandu și Președintele Klaus Iohannis au depus flori la bustul poetului Mihai Eminescu Șeful statului român, Klaus Iohannis a mers împreună cu Președinta...

Cum a pierdut Ucraina primul avion F-16

Cum a pierdut Ucraina primul avion F-16 Avionul de vânătoare F-16 prăbușit în Ucraina a fost doborât din greșeală de un sistem de apărare aeriană...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.