X

Rusia se aşteaptă la noi sancţiuni americane şi la deteriorarea relaţiilor bilaterale cu SUA

Rusia se aşteaptă la noi complicaţii în relaţiile sale cu SUA la începutul anului 2018, deoarece sunt posibile noi sancţiuni din partea Washingtonului împotriva Moscovei, a declarat marţi agenţiei de presă RIA Novosti ministrul adjunct de externe rus, Serghei Riabkov, potrivit Reuters, transmite agerpres.

Riabkov a declarat că Washingtonul ar putea să recurgă la noi “impulsuri distrugătoare” înaintea alegerilor prezidenţiale ruse de anul viitor.

Citeşte şi: Mihail Saakaşvili, ARESTAT la Kiev, după ce a vrut să se arunce de pe acoperiş. Un comando SBU i-a percheziţionat apartamentul – VIDEO

La începutul anului 2018, potrivit ministrului rus, Moscova ar trebui să se aştepte la “noi rapoarte în SUA, inclusiv despre legăturile unor oligarhi ruşi cu oficiali ai guvernului rus”, relatează RIA Novosti.

Relaţiile dintre Moscova şi Washington au intrat într-o perioadă comparabilă cu epoca Războiului Rece, a apreciat Riabkov, vorbind la un forum pe tema “Rusia-SUA: Probleme şi perspective pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale”, potrivit TASS.

“Noi (Rusia şi SUA) este posibil să fi intrat într-o perioadă în multe privinţe comparabilă cu Războiul Rece. Trezeşte îngrijorare gradul de negativitate faţă de Rusia şi cultivarea deliberată a sentimentelor antiruseşti în special în mass-media”, a afirmat înaltul responsabil diplomatic rus.

Citeşte şi: Vocea Americii şi Radio Europa Liberă sunt oficial ‘agenţi străini’ în Rusia

El a menţionat că, la ora actuală, în relaţiile dintre Rusia şi Statele Unite nu există reguli clare ale jocului, care să fie recunoscute de ambele părţi.

“Una dintre caracteristicile unice ale actualei perioade din relaţiile cu SUA este lipsa unor reguli ale jocului inteligibile şi, cel mai important, recunoscute de ambele părţi, absenţa unui algoritm la care s-ar putea recurge în gestionarea crizelor “, a mai spus diplomatul, citat de TASS.

Tags: moscovaRazboiul recerusiasanctiuniSerghei RiabkovSUAwashington
Categorii: Știrile zilei