Rusia avertizează că ruperea relaţiilor diplomatice cu Ucraina va acutiza şi mai mult criza dintre cele două ţări

Publicat:

O eventuală decizie a Ucrainei de a rupe relaţiile diplomatice cu Rusia va aprofunda şi mai mult criza între cele două ţări şi va afecta interesele cetăţenilor atât din Rusia, cât şi din Ucraina, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Reuters şi TASS, potrivit agerpres.

“Dacă o astfel de decizie (privind ruperea relaţiilor diplomatice cu Federaţia Rusă) va fi luată de această dată de Ucraina, acest lucru va complica şi mai mult situaţia şi, cel mai important, va afecta interesele oamenilor atât în Ucraina, cât şi în Rusia”, a spus Peskov într-o conferinţă de presă, după ce ziarul Kommersant a informat că Rada Supremă de la Kiev (parlamentul unicameral) se aşteaptă să voteze la 16 noiembrie un proiect de lege referitor la “reintegrarea Donbasului”, care prevede şi ruperea relaţiilor diplomatice cu Rusia.


Citeşte şi: SCANDAL uriaş în UK. Activităţile Prinţului Charles apar în ‘Paradise Papers’. Casa Regală reacţionează prompt

Problema ruperii relaţiilor diplomatice între Kiev şi Moscova este o afacere suverană a Ucrainei, a declarat Peskov, citat de RIA Novosti, reiterând că în acest caz vor fi afectate interesele locuitorilor din ambele ţări.

Deputatul Serghei Jelezniak din Comisia pentru afaceri internaţionale din Duma de Stat rusă (camera inferioară) a declarat că în acest caz Moscova va fi obligată să reacţioneze, conform media ruse.

Potrivit Kommersant, care citează surse proprii în parlamentul ucrainean, deputatul din partea Blocului Petro Poroşenko (BPP), Ivan Vinnik, a propus introducerea unui amendament care prevede ruperea relaţiilor cu Rusia în proiectul de lege privind “reintegrarea Donbasului” ce urmează să fie supus la vot la 16 noiembrie în a doua lectură.

Parlamentarul ucrainean a argumentat că relaţiile dintre Rusia şi Ucraina sunt şi aşa întrerupte.

Informaţiile despre eventuala rupere a relaţiilor diplomatice între Ucraina şi Rusia intervin înaintea întâlnirii dintre emisarul special american pentru Ucraina, Kurt Volker, şi trimisul special al preşedintelui rus, Vladislav Surkov, programată să aibă loc la 13 noiembrie la Belgrad, scrie Vedomosti.

Potrivit RIA Novosti, în cazul adoptării respectivei decizii, interesele Ucrainei în Rusia vor fi reprezentate cel mai probabil de Belarus sau de Elveţia. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.