Rusia bombardează masiv Kievul

Publicat:

Rusia bombardează masiv Kievul

Rusia a lansat în noaptea de duminică spre luni un atac masiv cu drone asupra Kievului, al optulea la număr în luna septembrie, sistemele de apărare antiaeriană reuşind să doboare aproximativ 20 dintre aparatele care se îndreptau spre capitala ucraineană, a declarat şeful administraţiei militare a Kievului, Serhii Popko, citat de Reuters şi Liga.net., potrivit stiripesurse.ro.

“Dronele de atac lansate de ruşi se îndreptau spre Kiev din direcţii diferite şi în grupuri diferite”, a indicat Serhii Popko într-o postare pe Telegram. “Potrivit informaţiilor preliminare, nu au existat victime sau pagube la Kiev”, a scris el în mesajul postat în cursul nopţii.


Citeşte şi: Trump scapă unei alte presupuse tentative de asasinat – Stiripesurse.md

Amploarea atacului, care a ţinut Kievul sub alertă de raid aerian timp de aproximativ patru ore, va fi cunoscută abia mai târziu în cursul zilei de luni, a adăugat el pe aplicaţia de mesagerie citată.

Rusia bombardează masiv Kievul

Agenţia de presă Reuters citează mai mulţi martori care au relatat despre o serie de explozii puternice aparent ca urmare a activităţii sistemelor de apărare antiaeriană.

Forţele aeriene ucrainene au anunţat în cursul acestei dimineţi că au doborât 53 dintre cele 56 de drone de tip Shahed pe care ocupanţii le-au lansat asupra întregului teritoriu al Ucrainei în timpul operaţiunilor din cursul nopţii, majoritatea aparatelor îndreptându-se în direcţia Kievului, conform postului de televiziune ucrainean Kanal 24 Ukraine.

Moscova nu a făcut deocamdată niciun comentariu despre noul atac împotriva capitalei ucrainene. Rusia afirmă că în atacurile sale aeriene vizează doar infrastructura ucraineană pe care o consideră esenţială pentru eforturile sale de război.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ziua internațională a democrației: Zeci de copii și tineri vor participa la Săptămâna deschiderii parlamentare

Ziua internațională a democrației: Zeci de copii și tineri vor participa la Săptămâna deschiderii parlamentare Zeci de copii și tineri din R. Moldova vor participa...

Dunărea se revarsă: orașe din Europa inundate

Dunărea se revarsă: orașe din Europa inundate Dunărea a atins cote record în capitala slovacă, Bratislava, provocând inundații masive care au afectat mai multe regiuni...

Costurile cu forța de muncă din România sunt în top 3 din UE ca ritm de creștere

Costurile cu forța de muncă din România sunt în top 3 din UE ca ritm de creștere Costul orar al forţei de muncă a crescut...

Un consilier de-al lui Zelenski a dezvăluit ‘planul de victorie’ al președintelui ucrainean

Un consilier de-al lui Zelenski a dezvăluit 'planul de victorie' al președintelui ucrainean Planul de victorie al președintelui Volodimir Zelenski se bazează pe faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.