Rusia bombardează masiv Kievul şi restul Ucrainei

Publicat:

Rusia bombardează masiv Kievul şi restul Ucrainei

Cel puţin şapte explozii s-au auzit luni dimineaţă deasupra Kievului, relatează jurnalişti ai AFP, în timp ce primarul Vitali Kliciko a declarat pentru Reuters că alimentarea cu energie electrică şi apă a capitalei a fost afectată, potrivit stiripesurse.ro.

De asemenea, atacuri aeriene au fost semnalate în mai multe regiuni ale Ucrainei de responsabili locali, fiind soldate cu cel puţin trei morţi.


Citeşte şi: Vlad Filat se retrage din cursa alegerilor prezidenţiale – Stiripesurse.md

Guvernatorii din regiunile sudice Odesa şi Zaporojie, precum şi cel din regiunea Harkov (nord-est) au anunţat explozii pe Telegram şi au făcut apel la locuitori să se pună la adăpost.

Rusia bombardează masiv Kievul şi restul Ucrainei

“Un imobil de locuinţe a fost avariat într-un atac al duşmanului la Luţk”, a afirmat primarul din acest oraş din nord-vest, Igor Polişciuk.

Mai devreme, un atac asupra unei instalaţii industriale în regiunea centrală Poltava a rănit cinci persoane, a declarat guvernatorul Filip Pronin.

Cel mai mare producător privat de electricitate, DTEK, a anunţat o serie de sistări ale furnizării de electricitate după atacuri.

Forţele aeriene ucrainene i-au informat pe cetăţeni că Rusia a ridicat de la sol două bombardiere strategice TU-95.

Rusia bombardează masiv Kievul şi restul Ucrainei

Comandamentul operaţional al forţelor armate poloneze a anunţat pe X că avioane poloneze şi aliate au fost activate după ce Rusia a lansat şi un atac asupra unor regiuni din vestul Ucrainei, în apropiere de frontiera poloneză.

Ucrainenii aşteaptă un atac masiv cu rachete ruseşti de ceva timp, notează Reuters. Ambasada SUA a emis un avertisment săptămâna trecută că există un risc sporit de atac în jurul Zilei Independenţei Ucrainei, care a fost marcată sâmbătă.

“Dorinţa de a ne distruge energia îi va costa scump pe ruşi: infrastructura lor”, a postat pe Telegram Andrii Iermak, şeful de cabinet al preşedintelui Volodimir Zelenski.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

The Washington Post: Capitularea în masă a rușilor în Kursk îi creează o mare problemă lui Putin

The Washington Post: Capitularea în masă a rușilor în Kursk îi creează o mare problemă lui Putin Forțele ucrainene au capturat peste 240 de soldați...

Creşte numărul cazurilor de Covid în Chișinău

Creşte numărul cazurilor de Covid în Chișinău Conform datelor prezentate la ședința Primăriei Chișinău, pe parcursul săptămânii trecute numărul cazurilor a crescut cu 41 de...

Punctele de trecere a frontierei Otaci și Unguri au fost redeschise

Punctele de trecere a frontierei Otaci și Unguri au fost redeschise Începând cu ora 11:20, PTF Otaci și PTF Unguri și-au reluat activitatea în regim...

Delia vine să ne (în)cânte de Ziua Independenței

Delia vine să ne (în)cânte de Ziua Independenței Delia va cânta în Piața Marii Adunări Naționale, în locul formației românești Vama. Informația a fost confirmată...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.