X

Rusia bombardează masiv Kievul şi restul Ucrainei

Rusia bombardează masiv Kievul şi restul Ucrainei

Cel puţin şapte explozii s-au auzit luni dimineaţă deasupra Kievului, relatează jurnalişti ai AFP, în timp ce primarul Vitali Kliciko a declarat pentru Reuters că alimentarea cu energie electrică şi apă a capitalei a fost afectată, potrivit stiripesurse.ro.

De asemenea, atacuri aeriene au fost semnalate în mai multe regiuni ale Ucrainei de responsabili locali, fiind soldate cu cel puţin trei morţi.

Citeşte şi: Vlad Filat se retrage din cursa alegerilor prezidenţiale – Stiripesurse.md

Guvernatorii din regiunile sudice Odesa şi Zaporojie, precum şi cel din regiunea Harkov (nord-est) au anunţat explozii pe Telegram şi au făcut apel la locuitori să se pună la adăpost.

Rusia bombardează masiv Kievul şi restul Ucrainei

“Un imobil de locuinţe a fost avariat într-un atac al duşmanului la Luţk”, a afirmat primarul din acest oraş din nord-vest, Igor Polişciuk.

Mai devreme, un atac asupra unei instalaţii industriale în regiunea centrală Poltava a rănit cinci persoane, a declarat guvernatorul Filip Pronin.

Cel mai mare producător privat de electricitate, DTEK, a anunţat o serie de sistări ale furnizării de electricitate după atacuri.

Forţele aeriene ucrainene i-au informat pe cetăţeni că Rusia a ridicat de la sol două bombardiere strategice TU-95.

Rusia bombardează masiv Kievul şi restul Ucrainei

Comandamentul operaţional al forţelor armate poloneze a anunţat pe X că avioane poloneze şi aliate au fost activate după ce Rusia a lansat şi un atac asupra unor regiuni din vestul Ucrainei, în apropiere de frontiera poloneză.

Ucrainenii aşteaptă un atac masiv cu rachete ruseşti de ceva timp, notează Reuters. Ambasada SUA a emis un avertisment săptămâna trecută că există un risc sporit de atac în jurul Zilei Independenţei Ucrainei, care a fost marcată sâmbătă.

“Dorinţa de a ne distruge energia îi va costa scump pe ruşi: infrastructura lor”, a postat pe Telegram Andrii Iermak, şeful de cabinet al preşedintelui Volodimir Zelenski.

Tags: kievrusiaucraina
Război in Ucraina