Rusia cataloghează acuzaţiile Londrei privind agentul Skropal drept ”spectacol de circ”

Publicat:

Moscova a respins luni drept un ”spectacol de circ” acuzaţiile Londrei potrivit cărora Rusia se face vinovată de otrăvirea fostului agent dublu rus Serghei Skropal şi a fiicei acestuia, Iulia, relatează The Associated Press.

Acuzaţiile vizând Rusia reprezintă ”altă campanie de informaţii şi politică bazată pe provocare”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului rus de Externe Maria Zaharova, citată de agenţii ruse de presă, potrivit news.ro .


Zaharova a catalogat drept un ”spectacol de circ în Parlamentul britanic” acuzaţiile premierului britanic Theresa May, potrivit cărora probele de până în prezent arată o implicare rusă ”foarte probabilă”.

Citește și : Germania : Partidele din coaliţia de guvernământ au semnat acordul politic oficial

May a declarat luni în Parlament, la Londra, că Skripal şi fiica sa au fost otrăviţi cu un agent neurotoxic cunoscut sub numele de ”novicioc”, o armă dezvoltată în Uniunea Sovietică la sfârşitul Războiului Rece.

Premierul britanic a avertizat luni că, în cazul în care va fi dovedit, evetualul amestec al statului rus va fi considerat o ”utilizare ilegală a forţei de către statul rus împotriva Regatului Unit”.

Şefa Guvernului britanic i-a dat termen ambasadorului rus, convocat să dea explicaţii, să răspundă acuzaţiilor până la sfârşitul zilei de marţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.